Međunarodna natjecanja

Petters, Hrelec i Lazarić polako se 'dižu' u svojim prvim pravim dvoranskim sezonama

Nikolina Hrelec i Paolo Lazarić sa službenim pozdravom njihovog fakulteta Foto: AK Agram Nikolina Hrelec i Paolo Lazarić sa službenim pozdravom njihovog fakulteta

Drago nam je da osim Anamarije Petters, sada u Americi odnosno Texasu imamo prilike pratiti Nikolinu Hrelec i Paola Lazarića u njihovim nastupima. 

Prošli vikend je bio nešto manje uspješan za Anamariju i njen "Texas-Arlington", a Nikolina i Paolo debitirali su za "West Texas A&M".

Houston je bio domaćin dvoranskog mitinga gdje je naša Petters istrčala 2:21,68 na 800m, rezultat vrijedan sveukupno 11. mjesta u konkurenciji od 55 djevojaka. Na štafeti 4x400m trčala je 3. izmjenu, a sveukupno su kao sedmoplasirane ona i UTA Mavsi zauzeli 7. mjesto.

Za to vrijeme, u Pittsburgu (Kansas) Hrelec je trčala 1 milju i 800m dok je Lazarić očekivano skakao u vis.

Ne može se reći da je preskočenih 193cm i 16. mjesto bio njegov debi iz snova, ali evo, zanimljivo je za spomenuti kako se na ovom natjecanju prakticiralo da natjecatelj u slučaju neuspješno preskočene visine odmah ponavlja svoj jedan (ili dva) pokušaja, dakle malo drugačije nego kod nas.

S druge strane, 1 milja zasigurno je bila jedno novo iskustvo za našu trkačicu, a istrčanih 5:12,45 (9. mjesto) solidan je rezultat kao i plasman. On je bio nešto slabiji na 800m gdje ne znamo točan rezultat (ali otprilike 2:20) i osvojeno 29. mjesto.

Vrijedi istaknuti da je Nikolina sredinom i krajem prošle godine bila 'out' radi jedne operacije koju je imala tako da u svojoj dvoranskoj sezoni sigurno je nećemo vidjeti u onom pravom, 100% izdanju, ali ne sumnjamo da će dati sve od sebe da dvorana bude što uspješnija.

No zato je ova subota već donijela razloge za optimizam. Texas-Arlington i Anamarija vratili su se u dvoranu College Stationa (tamo se održalo otvorenje dvoranske sezone) na "Charlie Thomas Invitational" i očigledno ta dvorana našoj članici bolje odgovara.

Približila se nedavno istrčanom osobnom rekordu od 2:15,74 sa utrkom od 2:15,93. U svojoj skupini odnosi pobjedu, a sveukupno je to 17. pozicija. Tradicionalno trčanje štafete je tu, ovaj puta je nastupala za "B" štafetu, trčala je najbržu izmjenu, a sveukupno je sa svojim kolegicama ostvareno vrijeme od 4:00,13. 

Još bolje nastupe pamti i naš američki duo, na "Grizzly-Buffalo Clashu"-u (Alamoso, Colo.) Paolo se popravio na 197cm kao drugoplasirani dok je Nikolina (čini se) ovaj puta trčala samo 800m gdje je pobijedila istrčavši 2:17,93! Zanimljivo, po principu NCAA konvertiranja velike 'nadmorske visine' njezin fakultet pamtit će 2:13,95 što je njihov novi rekord i sami Amerikanci izrazito su oduševljeni time

Želimo im da u ovom ritmu nastave te da u idućem izvještaju bude još boljih i kvalitetnijih rezultata!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook