Međunarodna natjecanja

Odlični rezultati na hodačkom natjecanju u Mađarskoj popraćeni dvostrukim seniorskim i kadetskim rekordima Hrvatske!

Ivana Renić u jednoj utrci do dva hrvatska rekorda Foto: Renato Branđolica Ivana Renić u jednoj utrci do dva hrvatska rekorda

Izvan termina koji se uobičajeno smatraju atletskom sezonom, za dugoprugaška i hodačka natjecanja najbolji su uvjeti. Uz desetak stupnjeva i izostanak vjetra, lagana kiša pratila je atletičare našeg kluba na nastupu 17. listopada u predgrađu Pečuha  (mađarski: Pécs) i učinak nije izostao.

Prvi se na rezultatsku listu upisao Jurica Stanko u utrci na 5 km, na istoj cestovnoj trasi na kojoj se natjecao i prošle godine. Njegov rezultat bio je  25:53,9, čak 2 i pol minute brže nego 2014. i dojam je kako ga nedavna diskvalifikacija na seniorskom kupu nije  obeshrabrila za treninge i natjecanja.

S njim je na startu bila i Ivana Renić, ali njena utrka je bila na seniorskoj 20-kilometarskoj distanci. Poboljšala je osobni (i hrvatski) rekord za čak 12 minuta i postavila izazov za buduće nastupe na razini 1:48:05! Rezultat je to vrijedan 925 bodova po tablicama IAAF-a i samo 5 sekundi udaljen od norme koja je vrijedila za ovogodišnje mlađeseniorsko europsko prvenstvo!

Službeni mjeritelji zabilježili su prolazno vrijeme na 10 km - 53:07, što je također bolje od rekordnog Ivaninog (i hrvatskog) dostignuća iz 2013. godine.

U natjecanju mlađih od 16 godina na 3 km također su zabilježeni odlični rezultati. Kod kadetkinja je Eli Pevec postavila novi hrvatski rekord (14:40,3) i prva prošla liniju cilja, 24 sekunde ispred najbolje mađarske natjecateljice. Podsjetimo, Eli je osvojila prvu hodačku medalju za Hrvatsku (srebrnu) na nedavnom susretu kadetskih reprezentacija, a u ovoj kategoriji može se natjecati i iduće godine!

Njena kolegica iz reprezentacije Petra Štefanović danas je bila na trećem mjestu između 13 natjecateljica, a i rezultat je odličan – 15:52,6. Petra se posvetila treningu hodanja tek ovog proljeća i vrijedi naglasiti da joj je u svibnju rezultat u ovoj disciplini bio 20:26, dakle napredak je itekako vidljiv. Vjerujemo da će nastaviti s odličnim rezultatima i u mlađejuniorskoj dobi naredne godine.

U konkurenciji kadeta pobjedu je ostvario Bruno Rožman, doslovno vrlo brzim hodanjem - rezultatom 13:19,1!  Riječ je o poboljšanju hrvatskog rekorda za više od minute, ali i iznad ljestvice od 900 IAAF bodova, što je veliko dostignuće za kadeta, pogotovo što Bruno ostaje u toj kategoriji i naredne sezone.  Svoje je sudjelovanje hrabrim i vrijednim nastupom na finalu kadetskog kupa u Osijeku prije 4 tjedna, kao i vrlo ozbiljnim pristupom treningu ove jeseni 'osvojio' i Ivan Gašpar. Kao što je i pravilo, takav pristup vodi i dobrom rezultatu, koji je za Ivana danas bio 15:23.9, čak minutu i pol brže od rezultata postignutog na spomenutom prethodnom natjecanju.

Čestitke našim mladim članovima, uz želje za nastavkom sjajnih rezultata!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook