Međunarodna natjecanja

Neslužbeno: Norme za Europsko juniorsko i mlađeseniorsko prvenstvo u 2017. godini

Službeni logotipovi Foto: EA Službeni logotipovi

Kako sada to već obično biva, pojavili su se dokumenti s normama za velika međunarodna natjecanja u idućoj godini.

Ponovno napominjemo kako ništa nije službeno i 100% sigurno dok se ne objavi službeno na stranici Europske atletike, ali dosadašnja iskustva su bila pozitivna tako da možemo pretpostaviti da neće biti iznenađenja.

Podsjetimo, Europsko prvenstvo do 23 godine će se održati u Bydgoszczu (Poljska) od 16. do 19. srpnja, a Europsko prvenstvo do 20 godina u Grosettu (Italija) od 20 do 24. srpnja. Naravno, u 2017. godini.

Do 23 godine odnosi se na kategoriju mlađih seniora i seniorki, a do 20 godina za juniore i juniorke. Dugi niz godina potonje natjecanje je nosilo naziv "juniorskog", ali u ovom izdanju sada nosi broj dobne kategorije.

Možemo biti zadovoljni spomenutim lokacijama s obzirom na to da ne nose daleka putovanja, a dio atletičara i atletičarki kao i njihovi treneri i trenerice vjerojatno će biti zadovoljni činjenicom da je jedan dio normativa za discipline lakše za ispuniti naspram prijašnjih izdanja. Doduše, uz neke koje su ostale identične, treba spomenuti kako ima i disciplina gdje je put do natjecanja malo teži nego prije.

Nećemo sada ulaziti u posebne komparacije, već ćemo ih prepustiti vama. Naravno, napomena ostaje da uz zahtjeve Europske atletike za spomenuta natjecanja, treba pričekati još neko vrijeme da vidimo hoće li Hrvatski atletski savez imati dodatne zahtjeve uz ove postojeće.

Ostaje nam pričekati službene potvrde, a do tada pregledajte dokumente u linku ispod članka.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook