Međunarodna natjecanja

Mrčić slavio u Košicama pod Urbanim tornjem

Filip Mrčić Foto: Košiceonline Filip Mrčić

Filip Mrčić, naš avanturist i 17. mlađi senior Europe, nije previše mirovao nakon Europskog prvenstva i nedugo nakon svog nastupa išao se natjecati u Košice (Slovačka) i to ne na natjecanju na atletskom stadionu, već pored jedne značajne povijesne znamenitosti tamošnjeg mjesta.

Radi se o tzv. "Urbanovoj veži", a skakalište je bilo postavljeno točno pored spomenute lokacije. 

Ovakvo borilište kao takvo sigurno je bilo dodatan "začin" natjecateljima, a i publici koja je došla bodriti natjecatelje.

Nažalost, natjecateljica sudeći prema lokalnom izvještaju nije bilo puno, ali zato muški dio nije razočarao u kojem je naš član stigao do pobjede s 2.10 metara.

Zanimljivo, pobijedio je domaćeg predstavnika Lukaša Beera koji inače u karijeri ima 2.26m, a nakon što su obojica bili neuspješni na 2.15m viđeni su i revijalni 4. pokušaji, nevažeći za natjecanje, naravno.

U konačnici je Filip imao bolju seriju skokova i tako sa skokom na razini ovosezonskih najboljih stigao do pobjede. Za lokalne medije i sam je istaknuo: "Bio je to prekrasan događaj u prekrasnom okruženju. Zaista sam uživao." te zaključno najavio (ovisno o datumu) povratak i iduće godine na ovaj miting.

Čestitke!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook