Međunarodna natjecanja

Lončarek ostvarila prvi ovogodišnji nastup u sezoni na otvorenom, Farkaš do novih najboljih ovosezonskih rezultata

Leonarda Farkaš u dresu svog sportskog sveučilišta FIU Panthers Foto: FIU Leonarda Farkaš u dresu svog sportskog sveučilišta FIU Panthers

Osim Balkanskog prvenstva u maratonu i Hrvatske atletske lige sjever (2. kolo) ovaj vikend donio je još nekoliko događanja koja se većinom tiču naših članica.

Tako je Ivana Lončarek otvorenu sezonu započela s utrkom na 400m prepone i to sa sigurnom pobjedom u vremenu 1:02,02. Nastup se odvijao u Radovljici (Slovenija) na tamošnjem mitingu održanom unutar jednog od njihovih državnih natjecanja. Sama utrka i rezultat ipak još uvijek pripadaju predsezonskom djelu priče te nas još ozbiljnije stvari ipak očekuju u 5. i 6. mjesecu.

Leonarda Farkaš nastavila je s dobrim nastupima, ovaj puta u Orlandu (Florida). Tamo je trčala prvih ovosezonskih 800m i zauzela sveukupno 11. mjesto u vremenu 2:14,94.

Zato je plasmanom to znatno bolje bilo na 1500m gdje je sveukupno drugoplasirana, a ostvaren je najbolji ovosezonski rezultat tj. 4:37,72. 

Na 400m je trebala trčati Dora Filipović, ali je u konačnici trčala 'samo' u 4x400m štafeti za svoj Grand Canyon gdje im je pripalo 2. mjesto s 3:56,51.

Da ne bi sve ostalo na međunarodnim natjecanjima, osim HALS-a u Čakovcu održali su se i mitinzi u Osijeku i Splitu. Upravo na jugu Hrvatske je Luka Marin Vuco trčao 800m za 2:06,54 i 3. mjesto.

Čestitke!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook