Međunarodna natjecanja

Kvalifikacije za Olimpijske igre mladih: Sutra nastupaju Filipović i Čukman

Dora Filipović i Hrvoje Čukman Foto: Renato Branđolica Dora Filipović i Hrvoje Čukman

Europske kvalifikacije za Olimpijske igre u Baku (Azerbejdžan) mladih su pred vratima, sutra ujutro će se održati kvalifikacije prvih disciplina gdje očekujemo nastupe naših hrvatskih reprezentativaca - Dore Filipović i Hrvoja Čukmana.

Dora će nastupati na 400m, disciplina je to koju trči tek od ove sezone, ali već u prvim utrkama je pokazala koliko joj dobro ide. Uostalom, 55.96 i naslov mlađejuniorske prvakinje Balkana već su dobre reference za novopečenu 'četiristometrašicu'.

Njezina disciplina sutra je na rasporedu u 12h, a po našem vremenu je to 9h. Nastupat će u drugoj od tri skupine, a u finale i konačnu borbu za prolazak na Olimpijske igre mladih proći će 2 najbrže iz svake skupine uz još dvije najbrže po vremenima u sve tri skupine.

Hrvoje je prvotno trebao nastupati na 400m, ali slijedom različitih okolnosti na kraju nastupa na 400m prepone. Hrvoje ima već iskustva na preponama, od kadetske dobi je trčao na nešto kraćoj dionici, a to je 300m prepone. Tu je postao i prvakom države.

Nastup možemo očekivati u poslijepodnevnom dijelu programa, tj. u 17:45 prema vremenskoj zoni Azerbejdžana, Bakua, a prema našoj bi to trebalo biti u 14:45h. U finale se ide po provjerenom receptu, 2 najbrža iz svake skupine uz dva najbrža po vremenu iz sve tri skupine zajedno.

Više informacija možete pronaći na službenoj stranici, a što se tiče potencijalnog prijenosa tj. streamanja natjecanja preko interneta pratite našu Facebook ili Twitter stranicu. Pojavi li se link, postavit ćemo ga.

Želimo Dori i Hrvoju što bolje rezultate te što uspješnije sutrašnje nastupe! Sretno!

  • Natjecanje: Europske kvalifikacije za Olimpijske igre mladih
  • Mjesto: Baku (AZE)
  • Datum: 30.5 - 1.6.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook