Međunarodna natjecanja

I OPET OREŠKOVIĆ Spektakularnom utrkom na 300m dodatno 'spustio svoj' U18 hrvatski rekord, ispod 34s! (VIDEO)

Marko još jednom oduševio Foto: AK Agram Marko još jednom oduševio

Drugo izdanje novog međunarodnog mitinga u Karlovcu ponudilo je ponovno nekoliko zapaženih ostvarenja.

Posebno je to vrijedilo na 300m, završnoj utrci dana kao i prošle godine te bi možda ipak trebalo razmisliti o malo ranijem terminu ove discipline jer je temperatura u noćnim satima ipak bila nešto niža naspram početka natjecanja.

No daleko od toga da se nije moglo trčati, pokazao nam je to najbolje Marko Orešković koji je prije godinu dana na ovom mjestu u sličnom trenutku postavio novi hrvatski mlađejuniorski rekord s 34.11. Tada je to već bio više nego sjajan rezultat, a što tek onda reći za ovaj novi 33.72 kojim je postao prvi hrvatski mlađi junior ispod 34 sekunde!

Spektakularno probijanje nove 'barijere' i nastavak njegovog impresivnog kontinuiteta kvalitetnih nastupa kojim nas oduševljava i uveseljava svaki tjedan. 

Ovime mu je pripalo 2. mjesto dok je 3. mjesto pripalo Mateu Ružiću (33.90) koji je imao odličan početak, posebno prvih 100m u što smo se mogli uvjeriti i u ranijoj utrci na 100m kada je nakon duže vremena trčao ovu disciplinu i postigao 11.08.

Malo manje sjajan početak, ali zato odličnu završnicu imao je Jakov Vuković s 34.06 čime je i on drastično poboljšao svoj osobni rekord za 4. mjesto. 

U skupini prije nastupali su Bruno Perec i Ivan Vukančić koji novim osobnim rekordima 36.31 i 37.54 sveukupno osvajaju 7. i 10. mjesto.

Prije toga trčalo se na 200m žena gdje je Anja Tvrtković s 27.48 bila petoplasirana s tim da je ona ranije nastupala na 100m prepone gdje je bila drugoplasirana s 15.05. Ispred nje je očekivano bila Ivana Lončarek na 13.67 kao suverena pobjednica, a uz to i postigla najkvalitetniji rezultat natjecanja prema kriterijima tablica Svjetske atletike.

Na 800m seniora Luka Marin Vuco je bio sveukupno devetoplasirani (drugoplasirani u svojoj skupini) s 2:02,83. 

Karla Kovačić nakon duže vremena je skakala u dalj i s 4.89 zaslužila 3. mjesto. 

Skok s motkom donio je dvije naše predstavnice na postolju, najbolja je bila Lara Juriša s 3.90, danas jako dobro raspoložena i malo je nedostajalo na 4.01m da stigne do novog preskoka preko ove granice i još jednog osobnog rekorda.

Trećeplasirana je bila kadetkinja Vita Škiljo s 3 metra, a plasmanom odmah iza nje s 2.80 je Magdalena Obajdin.

Čestitamo svim našim natjecateljima i natjecateljicama! 

  • Natjecanje: Međunarodni atletski miting Karlovac
  • Mjesto: Karlovac
  • Datum: 9.9.2021.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook