Međunarodna natjecanja

HRVATSKI JUNIORSKI REKORD za Vukančić na 5000m seniorskog prvenstva Balkana (VIDEO)

Lili i Katarina Foto: AK Agram Lili i Katarina

Mirno smo pratili i gledali Balkansko seniorsko prvenstvo u svom drugom danu, ali izgleda da je to natjecanje najbolje (barem što se nas tiče) ostavilo za sami kraj kada su krenula najveća uzbuđenja.

Nakon što je Sven Cepuš istrčao rezultat i utrku koja bi trebala odjeknuti i o kojoj se treba pričati, odmah nakon njega krenula je utrka na 5000m s Katarinom Vukančić koja je nakon jučerašnjih dobrih 3000m s utrkom na razinom osobnog rekorda ovdje napravila barem dva, ako ne i tri koraka naprijed!

Istrčala je svoju neosporivo najbolju utrku u ovoj disciplini, ali s obzirom na kvalitetu rezultata, možemo i tu reći da je ovo njezina najbolja utrka u karijeri! Utrka je imala svoj ritam u kojem je Katarina držala se ovih najbržih djevojki od početka pa praktički do samog kraja. U posljednji krug krenulo se očekivano s dodatnim ubrzanjima, ali i naša članica je kao i cijelu utrku, sve uspješno pratila. 

Na koncu jedino može ostati žal za medaljom, posebice nakon što je prošle godine u slično vrijeme osvojila jednu juniorsku na ovom natjecanju, ali kada istrčite rezultat od 16:52,01, a prije toga vam je osobni rekord bio 17:43,23 morate biti zadovoljni. Ako smo hvalili 'breakthrough' na 3000m u Splitu (kada je prvi puta u karijeri istrčala utrku ispod 10 minuta i poboljšala osobni rekord za skoro 20 sekundi), onda je ovo 'breakthrougčina'.

Koliko je dobar rezultat svjedoči podatak naglašen u naslovu ovog članka, radi se o najboljem hrvatskom rezultatu koji je ijedna juniorka ikad istrčala! Ovime je Katarina nadmašila prijašnji rekord 17:08,35 postavljen prije više od 10 godina, a vlasnica je bila upravo naša današnja olimpijka - Matea Matošević Hačić

Sjajna utrka za nju i nadamo se kako će nastaviti na krilima ovog rezultata i da nas idući vikend od nje očekuju nove utrke ovakvog štiha.

Osim nje, od srednjedugoprugaša tijekom drugog dana nastupali su i Filip Svalina i Petar Bratulić. Dionica od 3000m je bila ista za obojicu, samo što je Filip trčao disciplinu sa zaprekama, a Petar bez. Potonji nije uspio povezati jučerašnjih vrlo dobrih 5000m na ovu kraću distancu te je na sredini utrke malo izgubio korak za vodećom skupinom čime na kraju završava utrku s 8:54,79 (11. mjesto).

S druge strane, Svalina je standardno bio na kvalitetnoj međunarodnoj razini njega što znači trčanje u ritmu najboljih rezultata. Nije osobni rekord, ali vrlo blizu, 9:18,36 je vrijedilo 6. mjesta.

Velike čestitke!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook