Međunarodna natjecanja

Fantastični BLOUDEK I ČUKMAN otišli do kraja: U FINALU Europskog juniorskog prvenstva! (VIDEO)

Marino Bloudek i Hrvoje Čukman Foto: AK Agram Marino Bloudek i Hrvoje Čukman

Nastavlja se priča za Hrvoja Čukmana i Marina Bloudeka koji su danas istrčali prave utrke potrebne za prolazak u završni krug natjecanje – finale.

Ni treći dan Europskog juniorskog prvenstva nije izostao bez fantastične i fanatične atmosfere kojoj svjedočimo u Grossetu. Nas su pak najviše zanimale discipline 400m prepone, 800m i troskok.

Hrvoje Čukman istrčao je svoju drugu najbržu utrku ove sezone u ovoj prvoj spomenutoj disciplini te iako 51.48 nije bilo dovoljno za potvrdu prolaska u finale odmah s obzirom na to da je u svojoj skupini bio četvrtoplasirani.

No kad je semafor pokazao da je u drugoj skupini samo prvoplasirani bio brži od našeg člana, dobili smo potvrdu da je Hrvoje sjajnim vremenom zaslužio prolazak među 8 najbržih i najboljih! A tamo nas bez ikakve sumnje očekuje prava utrka u kojoj će se trebati trčati najbolja ovosezonska (i ikad) vremena.

Na 800m gledali smo Marina Bloudeka koji je pružio jednu zaista veliku, veliku utrku istrčavši 1:48,46 u trećoj polufinalnoj skupini!

Od početka je nametnuo svoj ritam koji neki nisu mogli pratiti i na koncu u posljednjih 200m iz Velike Britanje uspješno odgovara M. Lonsdale, ali Marino je i dalje ostao u kontroli i ostavio dojam čovjeka koji je sačuvao još ponešto za finale, a to će biti nesumnjivo prava utrka u kojoj će biti puno taktičkih varijanti. Vidjet ćemo koja će prevladati.

Ciljem Bloudek prolazi kao drugoplasirani, a to je bio i sveukupni plasman! Ujedno je ovo i jedna vrsta satisfkacije nakon prošle godine kad je radi trovanja hranom morao prisilno odustati u polufinalu. Sada to nije bio slučaj, ni približno.

Jednako hrabro i pošteno je sve od sebe dao Sven Cepuš u prvoj polufinalnoj skupini gdje je posljednjih 250m predvodio i automatski konkurenciju povukao za sobom. Posljednjih 100m nije izdržao te ciljem prolazi u vremenu 1:52,61 kao šestoplasirani, a sveukupno je to 18. mjesto u Europi.

'Poginuo' je hrabro i pristup je za pohvalu, a neki bolji plasman će doći drugom prilikom za koje ne sumnjamo da će ih u ovom ritmu još biti.

Ante Zuanović na troskoku nije uspio proći u daljnji tijek natjecanja, pružio je solidne skokove od 14.71 i 14.76, a ostao je dojam kako bi mogao više, ali u serijama koji u kvalifikacijama, naravno, nema. Sveukupno je njemu pripalo 23. mjesto.

Sve skupa zaslužuju naši momci veliki respekt i čestitke za sve što su napravili, posebice naših dvoje finalista čije ostvarenje u ovakvoj konkurenciji je poseban doseg. Želimo im da uživaju u finalu, a sve ostalo što se dogodi će biti u bilo kojem slučaju sjajno ostvarenje.

Bravo za sve naše dečke!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook