Međunarodna natjecanja

Europski hodački kup: Erent i Pevec 29., Renić 31.

Logo natjecanja Foto: EA Logo natjecanja

Sukladno najavama u Litvi se održalo 13. izdanje hodačkog natjecanja za najbolje Europljane gdje su sudjelovali Bruno Erent, Eli Pevec i Ivana Renić.

Bruno je u (n)ovu utrku na 50km ušao s idejom lova na normu za SP i u tom ritmu krenuo. Kako i sam kaže, do polovice utrke se još držao, nakon toga je ipak posustao ali ne i do granice da odustane jer je to i za njega bila zadnja opcija.

Tako je na kraju preživljavao i uspio završiti s 4:27:39.  U utrci od 46 hodača pozicionirao se na 29. mjesto, a čak 13 ih nije uspjelo završiti utrku.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Hrabar no neuspješan pokušaj! Danas se u Alytusu ?? održava Europski kup u brzom hodanju. I u svojoj 3. 50tki u 8 mjeseci došao sam do cilja. Želja je bila dobru formu okruniti normom za SP u Dohi (4:46/km)... Šanse (trenerovih 33% šanse) su postojale. Izazov je bio ići 6 minuta brže nego prije 8 tjedana. Šanse su tu i idemo probati. Držao sam se do 24.km no ipak više nije išlo. Odustajanje nije bila opcija (14 ih nije završilo utrku!) pa sam nekako ipak došao do kraja... Kako god...sada malo tugovati i odmoriti? pa u nove pobjede! ? Još jedna 50tka u nogama?‍♂️, još jedno iskustvo bogatiji i nadam se malo pametniji? Hvala svima koji su navijali a posebno mojim curkama doma?, treneru, klubu @ak_agram i @hrvatski.atletski.savez A sada navijati za @renic_ivana na 20km!!!?? #TheRacewalker #roadtodoha2019 #roadtotokio2020 #adiosboost4 #alytus #europeancup #nevergiveup #staypositive #racewalking #athletics #50km #nopainnogain

Objavu dijeli Bruno Erent (@brunoerent)

Za vrijeme njegove utrke hodala je i Eli koja je ostvarila identičan plasman u nešto manje brojnijoj utrci juniorki na 10 kilometara. Njezino konačno vrijeme bilo je 56:26.

Zadnja od naših nastupala je Ivana koja je ostvarila rezultat 1:42:28 i tako zaslužila spomenuto 31. mjesto.

Time je zaključen nastup na ovom natjecanju koje se održava svake 2 godine, vidjet ćemo što iduće slijedi za naše najbolje hodače tj. hodačice. Čestitamo!

 

  • Natjecanje: Europski hodački kup
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 19.5.2019.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook