Međunarodna natjecanja

Ekipno prvenstvo Europe: Hrvatska sačuvala status u 2. ligi uz debije i osobne rekorde naših članova

Naši reprezentativci na treningu Foto: AK Agram Naši reprezentativci na treningu

Na Daugava stadionu u Rigi, Latviji održalo se Ekipno prvenstvo Europe gdje je Hrvatska reprezentacija sveukupno bila šestoplasirana od osam reprezentacija i tako uspješno zadržala svoju poziciju u ovom rangu.

Goran Grdenić bio je osmoplasirani na 5000m, ali zato valja istaknuti njegovo značajno poboljšanje osobnog rekorda! U cilj je ušao s vremenom 14:42,68 i tako za 15 sekundi popravio svoje dosadašnje najbolje ostvarenje. Već duže vremena nalazi se u vrlo dobroj formi i ovakvi rezultati produkt su kvalitetnog rada i truda uloženog na treningu, a vjerujemo kako tu ima još prostora za bržim rezultatima.

Prvi puta za hrvatsku reprezentaciju nastupio je Yann Eloi Senjarić na 400m prepone i ponovno trčao utrku na razinu ovosezonskih rezultata. Njegovih 52.17 danas je vrijedilo 6. mjesta. Nije to bilo sve od Yanna, on i također još jedan debitant u seniorskoj reprezentaciji, Mateo Kovačić, trčali su 4x400m štafetu 2. i 3. izmjenu. Uz njih su nastupali Josip Šakić kao prvi trkač štafete i Mateo Ružić kao zadnja izmjena.

Dečki su pružili vrlo dobru utrku i zajedno su istrčali 3:08,43 te tako stigli do osvojenog 2. mjesta! Štafeta nije bila u svom sastavu, ali bez ikakvog pardona možemo reći kako se to očito nije osjetili što je dobra vijest da reprezentacija ima alternative,a ne isključiva 4 imena.

Nikolina Hrelec je na 3000m zapreke stigla do 7. pozicije istrčavši 11:10,66, rezultat brži naspram njene prošle utrke.

Definitivno u ova dva dana 5000m su nam bile udarne discipline što se postizanja osobnih rekorda tiče. Matea Matošević je nakon 3 godine postavila svoje novo najbrže vrijeme na 5000m istrčavši spomenutu dionicu za 16:19,80! Njime je stigla do 6. mjesta. Očito joj u ovoj disciplini najbolje 'leži' kad se održava Ekipno prvenstvo Europe s obzirom na to da je prijašnji osobni rekord također trčala na ovom natjecanju, samo u Izmiru (Turska).

U ženskoj štafeti 4x400m prvi nastup za seniorsku reprezentaciju poput našeg Matea imala je Dora Filipović koja je trčala kao prva trkačica u našoj štafeti (uz nju još Kristina Dudek, Marina Banović i Anita Banović). Uspjeh je bio identičan onom kod suprotnog spola, osvojeno je 2. mjesto zahvaljujući vremenu 3:37,91!

Čestitamo svima na nastupima i ostvarenim rezultatima!

  • Natjecanje: Ekipno prvenstvo Europe, 2. liga
  • Mjesto: Riga (LAT)
  • Datum: 21. i 22.6.2014
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook