Međunarodna natjecanja

Dobar nastup 'Andonele' Golobić na hodanju u Austriji

Tko radi, taj i griješi Foto: AK Agram Tko radi, taj i griješi

Dok je većina naših natjecatelja nastupala na ekipnom ili natjecanju za hrvatski kup, pa tako i kadeti koji treniraju hodanje, ni za njihove starije kolege ipak nije "sezona kiselih krastavaca".

Nakon uspješne prve polovice godine sa mnogo nacionalnih rekorda, pomalo se već razmišlja o postavljanju izazova za 2014. godinu, ali je prvo red na povratak u formu i dostizanje ponekih jesenskih ciljeva. Za to još ima vremena jer posljednje natjecanje sezone bit će na našem Jarunu 16. studenog, na kojem će, vjerujemo, nastupiti svi naši hodači, u konkurenciji s gostima iz susjednih zemalja, jer je riječ o zaključnim utrkama u okviru Hodačkog kupa Alpe Adria za sve kategorije.

U međuvremenu je u subotu, 31. kolovoza u gradiću Fürstenfeld u austrijskoj pokrajini Štajerskoj održano 5. natjecanje navedenog kupa za kategorije juniora i seniora, u kojem je nastupilo šestero hodača iz Hrvatske. Među njima bila je i naša Antonela Golobić, koja je u utrci na 3.000 metara na stazi imala odličnu konkurenciju dviju najboljih mlađih juniorki Austrije i Mađarske, koje su nastupile i na ovogodišnjem svjetskom prvenstvu u Ukrajini.

U prvoj trećini utrke je Antonela hrabro pratila njihov tempo, ali to ipak nije bio dan za "postići nemoguće" pa je do kraja ipak pomalo popustila i završila utrku za 17:10,3. To je i očekivan rezultat s obzirom na pretoplo vrijeme i nešto kraću stazu (333 i 1/3 metra) pa tako i spomenute dvije odlične natjecateljice nisu uspjele postići rezultat ispod 15:30.

Organizatori su se potrudili da utrka prođe na što višoj razini obrativši pozornost na mnoge detalje pa su tako i našu Antonelu obradovali što su joj na startnom broju sasvim točno napisali prezime. Ipak, i ovaj put se pokazalo – tko radi, taj i griješi. Ali, ako se radi dobro, sitne pogreške mogu koji put i razveseliti.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook