Međunarodna natjecanja

Petero Agramera na nedjeljnom prvenstvu Balkana u krosu, dan prije toga CRO Athletics Gala

Antun Pavelić, Goran Grdenić, Filip Svalina i Katarina Vukančić Foto: Renato Branđolica Antun Pavelić, Goran Grdenić, Filip Svalina i Katarina Vukančić

Nakon zatišja posljednjih dana, ovaj vikend ponovno će ponuditi zanimljiva događanja, u subotu se očekuje jedna nenatjecateljska već svečana prigoda i događaj, CRO Athletics Gala, a u nedjelju je prvo natjecanje pod okriljem Balkanske Federacije, a da ga organizira Hrvatski atletski savez.

Subota i CRO Athletics Gala

Na subotnjem svečanom ručku u Krašogradu, koji počinje u 13h, proglasit će se najbolje hrvatski atletičari i atletičarke u 2015. godini, predstaviti evidentni olimpijske kandidate za Rio 2016. te će se obilježiti 25 godišnjicu održavanja Europskog prvenstva u atletici u Splitu 1990. godine.

CRO Athletics Gala pod visokim je pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a adresa događanja je eko park Krašograd, Bratina 117, Pisarovina.

Upute kako doći do tamo mogu se pronaći na službenim stranicama Hrvatska atletskog saveza, a mi ga prenosimo u cijelosti:

"Na četrnaestom kilometru od naplatnih kućica u Lučkom, u smjeru juga, izađite na izlazu Donja Zdenčina. Nakon naplatnih kućica skrenite lijevo, zatim odmah na sljedećem križanju desno u smjeru Pisarovine. Na osmom kilometru, u mjestu Bratina, kod natpisa Ekopark Krašograd skrenite desno i nakon dva kilometra stigli ste na odredište."

Više informacija možete pronaći na linku ispod članka.

Nedjelja i prvenstvo Balkana u krosu

 Vjerojatno posljednje ovosezonsko međunarodno natjecanje je prvenstvo Balkana u krosu, domaćin ovogodišnjeg događaja je Hrvatska, a lokacija će biti popularni Vrbovec, grad (sada već) specijaliziran za kros utrke.

Podsjetimo, prije dva tjedna tamo se održalo prvenstvo Hrvatske u krosu, a na osnovu nastupa, izbornik Damir Bošnjak je od naših članova za ovu prigodu pozvao: Katarinu Vukančić (juniorke, 4km), Filipa Svalinu (mlađi seniori, 8km) te Gorana Grdenića i Antuna Pavelića kod seniora u najdužoj utrci dana na 10km. Poziv je dobio i naš budući član, Petar Bratulić, on će trčati za starije juniore na 6km.

Naknadno je s obzirom na druge otkaze poziv dobio i Julijan Kralj, trčat će za mlađe seniore na 8km. 

U 10h će biti svečano otvaranje, a nakon toga, raspored natjecanja je sljedeći:

10:30 - Juniorke (4 kruga: 4 km)
 
11:00 - Juniori (6 krugova: 6 km)
 
11:30 - Mlađe seniorke (6 krugova: 6 km)
 
12:05 - Mlađi seniori (8 krugova: 8 km)
 
12:45 - Seniorke (8 krugova: 8 km)
 
13:30 - Seniori (10 krugova: 10 km)
 
Iz organizacije stižu podaci kako je ukupno prijavljeno 142 natjecatelja iz 10 zemalja, a natjecanje je pojedinačnog i ekipnog karaktera.
 
U svakom slučaju, radi se o jednom respektabilnom međunarodnom natjecanju i želimo svim natjecateljima, a posebno hrvatskim reprezentativcima da ostvare što bolje nastupe! Jednako tako poželimo vodstvu što bolju i uspješniju organizaciju natjecanja.
 
Zadnja vremenska prognoza sugerira nam veliku količinu padalina u subotu, ali do nedjelje bi se padaline trebale smiriti, jedino što će se aktualne temperature 'prepoloviti' i ide preporuka svakom da se ne ustručava staviti koji sloj obuće viška na sebe.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook