Međunarodna natjecanja

Agrameri i Agramerke nastupaju na 23. izdanju EP u planinskom trčanju

Logo natjecanja Foto: EA Logo natjecanja

Kamnik i Slovenija domaćini su 23. izdanja Europskog prvenstva u planinskom trčanju gdje će u juniorskoj kategoriji nastupati troje naših članova - Borna Katić, Marko Švarc i Nives Smolčić.

Trebao je biti četiri, ali s obzirom na pravila, čini se kako Lana Marinić nema mogućnost nastupa na ovom natjecanju. Što se samog natjecanja tiče, očekuje se nastup preko 200 natjecatelja iz 26 zemalja. Moguće su uvijek neke promjene, ali one ne bi trebale biti velike. Na put s njima je išao i trener Nikola Borić.

Zanimljivo je kako Sloveniji ovo nije prvi put da će ugostiti najbolje europske planinske trkače i trkačice, početkom ovog tisućljeća, 2001., održalo se natjecanje u Cerklje na Gorenjskem, malom, ali očito brdovitom mjestašcu. 

Vidjet ćemo što u tom smislu za ponuditi ima Kamnik, ipak populacijski veće mjesto. 

Same staze na ovim natjecanjima zapravo nikad nisu lagane i puno je tu zamki koje očekuju cjelokupnu hrvatsku reprezentaciju (sastav možete pronaći u linku ispod članka) stoga svima želimo uspješan završetak utrke i naravno, što bolje rezultate, kako pojedinačno tako i ekipno.

Najviše to želimo upravo našim članovima iz PK Orahovice kojima će ovo biti reprezentativni debi tj. prvi nastup na jednom ovakvom velikom natjecanju. Natjecanje se održava tijekom prvog dijela sutrašnjeg dana od 10 sati. U trenutku kad će se natjecanje i cijeli događaj privoditi kraju bi trebao početi i prvi dan seniorskog prvenstva Hrvatske.

Samo hrabro i sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook