Međunarodna natjecanja

71. Hanžekovićev memorijal: Lončarek do 5. mjesta, Ružić 7., osobni rekordi u nacionalnim disciplinama (VIDEO)

Ivana i Mateo Foto: AK Agram Ivana i Mateo

Iza nas je još jedno uspješno izdanje World Athletics Continental Tour Gold serije u Zagrebu gdje smo uz rekorde mitinga vidjeli i jedan svjetski rekord (2000m).

Srećom o tome imate gdje pročitati, a mi ćemo se fokusirati na nastupe naših osmero članova. Prvo su se trčale nacionalne discipline.

Prvi su krenuli Zvonimir Ćurić i Jurica Kovačić na 400m prepone koje rijetko viđamo u varijanti nacionalne discipline, ali ona je bila tu i šteta bi bilo ne nastupiti. Rezultati su bili slični kao na mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske, Zvone je istrčao 55.73 za 3. mjesto, a Jurica 56.91 za 5. mjesto. Najbrži je bio Malkočević s 52.20 iz BiH.

Pet minuta poslije u akciju kreće Eva Mačković i to na 400m, najbržih u karijeri! Iskoristila je dobre uvjete i okolnosti te isto tako pokazala da se može sredinom 9. mjeseca trčati osobni rekord. Imala je poprilično snažan finiš na kraju i tako ciljem prošla kao drugoplasirana s 57.83. Ispred nje je jedino bila Milić s 56.94.

Nakon nje gledali smo nacionalnih 100 metara raspoređenih u dvije grupe, a u onoj prvoj bili su Hrvoje Čukman i Bruno Perec. Potonji je nažalost bio prebrz na izlasku iz bloka te biva diskvalificiran. Hrvoje se nakon 6. mjeseca vratio u ritam natjecanja za 11.09 i pobjedu u svojoj skupini.

Iako znamo da se nacionalne discipline ne prenose (ili se rijetko prenose), prava je šteta da nacionalnih 800m (koje je već krenulo kad je prijenos bio u tijeku) muškaraca nisu pustili na HRT umjesto uvodne emisije jer je utrka bila jednostavno sjajna.

Dovoljno sugerira podatak da je 6 od 10 natjecatelja istrčalo osobne rekorde, a među njima je bio i naš mladi Niko Kožul, prvi puta u karijeri ispod 1:55 s 1:54,80! Pripalo mu je 9. mjesto. Pobjednik je bio Jan Vuković iz Slovenije (1:48,40).

U glavnom programu je prvo trčao Mateo Ružić i pružio dobru utrku s 47.53 koja je u objektivno jakoj konkurenciji vrijedila 7. mjesta. 

Iz naših redova zadnja je nastupala Ivana Lončarek koja je sad već tradicionalno svake godine tu na 100m prepone. 

Šteta za nju što je prvi start bio pogrešan od strane druge natjecateljice jer je djelovao kao poprilično dobar ulazak u utrku. Drugi je ipak bio već malo i slabiji te je uz par tehničkih greškica stigla do 13.52. Sigurno da ovo nije njezin najbolji rezultat (vremenski) na 'Hanžeku', ali opet veseli visok plasman, a to je 5. mjesto.

Čestitamo svima!

  • Natjecanje: WA Continental Tour Gold Meeting ZAGREB 2021 - Hanžeković Memorial
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 14.9.2021.
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook