Domaća natjecanja

Objavljeni finalisti Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje 2018.

Logo HAS Foto: HAS Logo HAS

Hrvatski atletski savez objavio je listu finalista za natjecanje na rasporedu u Rijeci 22. kolovoza. 

Kao i svake godine kvalifikacije su se održale u regijama (Varaždin, Rijeka, Split i Osijek), a prolazak u finale ostvaruje sveukupno 12 najboljih rezultata osim eventualno na disciplini gdje se može dogoditi dioba na zadnjoj poziciji za finale.

Ujedno bi ovo trebalo biti ogledno natjecanje za kadetski susret reprezentacija Mađarskoj tj. Gyoru s datumom održavanja tjedan dana kasnije. 

Kod kadeta nastup su izborili: Marko Orešković (100m i 300m), Tomislav Žlibar (100m i 300m), Leon Ladiš, Sven Bittner (1000m), Ivan Vukančić, Antonio Belas (3000m), Filip Markus (300m prepone i vis), Tin Jelić (vis), Dorian Ložnjak (kugla i kladivo), Hrvoje Šaravanja (disk i kladivo), Andrija Milanović (disk i kladivo), Borna Krajina (koplje), Lovro Fulgosi (koplje i kladivo), Marko Dodig (kladivo) i jedna 4x100m štafeta.

U finale je ušlo 14 Agramera, a trebale bi nastupiti 21 odnosno sa štafetom 22 puta.

Od naših kadetkinja pravo nastupa imaju: Eva Mačković (100m i 100m prepone), Lorena Bartaković, Nika Šmid, Olja Galić, Ana Petrović (2000m), Anja Tvrtković (100m prepone i 300m prepone), Carmen Heinrich (100m prepone i 300m prepone), Paula Herceg (dalj), Gloria Markušić (vis i kugla), Lucija Leko (kugla i disk), Lana Mačković (disk i koplje), Lucija Tesar (koplje), Lucija Pendić, Kaja Dupor, Tea Mijatović (kladivo) i dvije 4x100m štafete.

Broj naših finalistkinja je 15, a potencijalnih nastupa 22  (ako brojimo štafete 23).

U finalu će se još priključiti hodači i hodačice za koje se ne održavaju kvalifikacije. Veselimo se novim borbama za trofeje, a sada ostaje za pričekati i rok odjava u kojem se može dogoditi da još netko prođe u finale.

Informacije o ostalim klubovima možete pronaći na servisnoj stranici Kupa Hrvatske za kadete i kadetkinje, u linku ispd članka.

Čestitke svim finalistima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook