Domaća natjecanja

Kožuhar, Josipović i Hrelec prvi prvaci Hrvatske u cestovnom trčanju

Najmasovnija utrka (4 kategorije) počela je u 12h Foto: AK Agram Najmasovnija utrka (4 kategorije) počela je u 12h

Na parku i jezero Bundek održalo se prvo u povijesti Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju kao dio natjecanja 'Bundek Run Fest' gdje smo sveukupno osvojili 10 medalja - 3 zlatne, 4 srebrne i 3 brončane te smo najuspješniji klub današnjeg natjecanja!

Kožuhar i Klarić 1. i 2. kadeti, Vukančić 3. kadetkinja

Zlatko Kožuhar je uspio u cilju da postane prvim kadetskim prvakom Hrvatske u utrci dugačkoj 3km. Preuzeo je vodstvo od prvog metra i njegova pobjeda nije bila dovedena pod znak upitnika u nijednom trenutku! U cilj je ušao s vremenom 10:01.

Nakon njega srebrni je Nikola Klarić za kojeg vrijedi slično kao u Zlatkovom slučaju, jedina je razlika što je on 'čuvao' 2. mjesto. Nikola je rođen 2000. godine i još uvijek pripada konkurenciji mlađih kadeta, priliku za nove medalje u ovoj konkurenciji imat će i iduće dvije godine!

Nešto kasnije u cilj su ušli Bruno Rožman i Luka Livaković na 4. odnosno 5. mjestu. Bruno je 3000m istrčao za 11:43, a Luka je bio sporiji samo sekundu.

Kod kadetkinja naš najbolji pojedinac bila je Katarina Vukančić koja je u konačnici osvojila i medalju brončanog sjaja istrčavši 11:29. Bio je ovo prvi nastup za Katarinu na jednoj ovako nešto dužoj dionici (obično nastupa od 600m do 1500m) i medalja je dobar dokaz toga kako se vrlo dobro snašla u ovim nešto drugačijim uvjetima (u usporedbi sa stazom).

Nakon nje je u cilj ušla Josipa Livaković s 11:41 kao četvrtoplasirana. Dobra vijest je kako su i one iduće godine kadetkinje tako da bi ponovno mogli gledati zanimljiva nadmetanja. Eli Pevec pripalo je 5. mjesto, a zaslužila ga je ulaskom u cilj s vremenom 12:07. Ne zaboravljamo ni osmoplasiranu Petru Štefanović koja je svoju utrku završila za 13:39.

Josipović i Hrelec suvereni u pobjedama

U mlađejuniorskoj utrci na 5km očekivano je slavio Jure Josipović koji se ove sezone može pohvaliti za zaista puno osvojenih medalja (počevši od onih najsjajnijih). Projurio je Jure na samom početku, odvojio se od skupina ostalih trkača i stečeno vodstvo samo povećavao do samog kraja utrke. U cilj je ušao s vrlo dobrih 15:16!

U 12h počele su čak četiri utrke na 10km, u istom trenutku trčali su stariji juniori i starije juniorke te seniori i seniorke. Vedran Muhar je bio brončani stariji junior, svoju medalju zaslužio je istrčavši 37:54!

Potpuna dominacija kod starijih juniorki, sve tri medalje osvojile su naše atletičarke! Najbolja je bila Nikolina Hrelec koja se ovaj tjedan više borila s bolešću nego trenirala, ali ima Nikolina dovoljno iskustva da bi utrku presudila u svoju korist. Za zlato je trebalo trčati 43:28. Bliži se kraj juniorske karijere Nikolina Hrelec, ali tu je još prvenstvo Hrvatske u krosu i nećemo prerano zaključivati jednu sjajnu eru.

Anamarija Petters prvi puta je trčala ovako dugačku utrku (za nju), ali zaista se dobro snašla, u prilog tome ide osvojeno 2. mjesto i srebrna medalja i istrčano vrijeme 44:28. Ana Fortuna zaključila je 'Agramerski krug medalja' ušavši u cilj s 49:28 i time je došla do brončanog odličja.

Dva seniorska srebra - Grdenić i Matošević

Zanimljiva je bila seniorska utrka gdje se najviše istaknuo naš Goran Grdenić osvojivši naslov doprvaka Hrvatske na 10km! Goran je pritom dosta dugo trčao izjednačeno s Dinom Bošnjakom, brončanim s europskog juniorskog prvenstva upravo u ovoj disciplini, samo na stazi.

Razlika između njih dvojice na samom startu bila je poprilično velika, ali Goran se već tijekom drugog kruga odlično uspio približiti. U posljednjem krugu Bošnjak se ipak ponovno odvaja i Goran u cilj stiže kao drugi s dobrim vremenom 32:45. Ovdje je nastupilo još naših 5 trkača, dvojica od njih u prvih deset.

Bruno Erent je bio sedmoplasirani (34:49), a Juraj Kralj osmoplasirani (35:03). Zoran Poznanović je bio blizu na 11. mjestu (38:37) kao i 12. Mladen Meštrović s 39:18, a ne zaboravljamo ni Tomislava Krstanovića na 17. mjestu s 49:36.

Kod seniorki su za nas nastupale Matea Matošević i Danijela Vrhovski. Matea je utrku istrčala za 36:25 i tako osvojila novu medalju, ovaj puta srebrnog sjaja. Danijela je završila s vremenom 49:03.

Zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali i uveličali značaj novog prvenstva Hrvatske. Uz to, čestitamo našim atletičarima i atletičarkama na osvojenim medaljama i istrčanim vremenima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju
  • Mjesto: Zagreb (Bundek)
  • Datum: 6.10.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook