Domaća natjecanja

Kadetsko prvenstvo Hrvatske u dvorani: Dominacija Penezića, zlatna Geld

Bruno Penezić prilikom zaleta Foto: AK Agram Bruno Penezić prilikom zaleta

Spomenuto natjecanje iz naslova članka održalo se u Rijeci gdje smo bili vrlo uspješni! Uz dva naslova Brune Penezića i jedan Barbare Geld, Emi Glas i Karli Kovačić pripalo je srebrno odnosno brončano odličje u disciplini skok u vis. 

Penezić najuspješniji pojedinac natjecanja

Prvo ime današnjeg natjecanja (općenito, ne samo našeg kluba) je Bruno Penezić koji je danas stajao na najvišoj stepenici postolja čak dva puta! Za prvo zlato pobrinuo se na dalju gdje je odmah na samom startu krenuo s jednim skokom preko šest metara, a u tom ritmu nastavio do samog kraja (svih šest je skakao preko šest metara). Najdalji skok vidjeli smo u 4. seriji kada je semafor pokazao 6.40!

Naravno, Bruno se nije zadovoljio jednim naslovom kad mu se već drugi 'smiješio' u disciplini 60m. Suvereno je odradio kvalifikacijsku utrku i s 7.35 prošao u finale da bi tamo ponovno bio naprosto za klasu brži i bolji od svih, uvjerljivo je pobijedio ispred ostalih s odličnih 7.21!

To je samo dvije stotinke sporije od aktualnog državnog rekorda u dvorani za ovu disciplinu. Ponovno je pokazao kako mlađekadetski uspjesi nisu bili 'bljesak' već najava još boljih rezultata za njega.

Na dalju smo još pratili Lovru Vlahovića koji je najdalje skočio u drugoj seriji, 4.81 vrijedilo je 11. mjesta. Josip Šuflaj bio je drugi naš predstavnik na 60m, završio je s nastupom u kvalifikacijama (8.03 - 11. mjesto), a nije bio daleko od finala, 4 stotinke su ga dijelile.

Karlo Bertina ostao je na korak do medalje na bacanju kugle (4kg), dobro je bacao, završio je natjecanje s 12.75, ali to ipak danas nije bilo dovoljno za medalju. No Karlo je kadet i iduće godine, ta medalja će kad-tad doći.

Gold za Geld, srebrna Glas, brončana Kovačić

Barbara Geld nešto je manje u svijetu atletike u usporedbi s Penezićem, ali manjak iskustva nije previše značio u njezinom slučaju s obzirom na konačni ishod u bacanju kugle (3kg). S hicem iz treće serije, 11.77, osvojila je svoje prvo zlato na prvenstvima Hrvatske! Bilo je tu problema s tremom, ali uspjela je to prevladati i uz sve to poprilično 'popraviti' osobni rekord.

Odlično ostvarenje za Barbaru, ne sumnjamo kako će to biti dobar poticaj za dalje i neke nove uspjehe.

Jedna od zanimljivijih disciplina dana sigurno je bila disciplina skoka u vis za kadetkinje gdje je do naslova kadetske doprvakinje Hrvatske stigla Ema Glas! Po nekima Ema nije bila jedan od favorita za medalju, ali draž sporta (samim time i atletike) i jest da ne bude sve prema prognozama 'sa strane'.

Njezin pristup je bio pravi, a kad ste takvi, morate biti nagrađeni. U svaki skok ulazila je izuzetno koncentrirano, od 125cm do 157cm je sve preskakala iz prve, a nije uopće daleko bila i od zlatne medalje, presudile su nijanse. Osobni rekord je poboljšala za čak 7cm (sa 150 na 157), odličan početak sezone. Nešto kasnije nastupila je i na 100m prepone gdje ipak nije bila toliko uspješna (5. mjesto u drugoj skupini, 10.58), ali 

Do medalje je stigla i Karla Kovačić koja se tijekom natjecanja borila i protiv nekih okolinskih faktora, ali na kraju smo ipak doživjeli pozitivan ishod. Presudio je dobar skok na 154cm iz prvog pokušaja što njezinoj konkurentici nije pošlo za rukom i Karli je zasluženo kasnije oko vrata zasjala brončana medalja!

U ovoj disciplini nastupala je Lorena Džuzdanović, skočila je svoj osobni rekord (148cm) i osvojila 6. mjesto. 

Čestitke na današnjim osvojenim medaljama i plasmanima te novim osobnim rekordima! Bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Hrvatske u dvorani za kadete i kadetkinje
  • Mjesto: Rijeka
  • Datum: 25.1.2013.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook