Domaća natjecanja

Filipović, Čukman i Penezić 'ujedinili' naslove, Juriša potvrdila veliki povratak juniorskim dvoranskim zlatom!

Lara Juriša ponovno na vrhu Foto: AK Agram Lara Juriša ponovno na vrhu

Burno je bilo u Rijeci, kako na natjecanju, tako i izvan njega, ali možemo se itekako zadovoljni vratiti kući, naš klub imao je kolektiv najuspješnijih pojedinaca na ovom natjecanju!

Ponovno zlatna Lara Juriša kao primjer svima

Lara Juriša svakako je jedna od najljepših priča ove dvoranske sezone. Djevojka koja je spletom nesretnih okolnosti teškom ozljedom koljena na natjecanju prošle sezone (početak sezone na otvorenom je to bio, što je najgore) po mnogim liječničkim prognozama bila otpisana barem do nove sezone u 2016., ali na otvorenom.

Ranije smo već pisali slično i isprika na ponavljanju, no za svaku pohvalu i respekt je brzina kojom se Lara vratila nakon ozljede i praktički bez velikog fonda skakačkih treninga današnjim natjecanjem i službeno se vratila tamo gdje je i stala!

Podsjetimo, otvorila je dvoranu s 3 metra, prošli tjedan skočila 3.40 i danas izjednačila dvoranski osobni rekord sa skokom od 3.50 i obranila naslov juniorske prvakinje Hrvatske! Zanimljivo, njezina drugoplasirana konkurentica skočila je identičan skok iz identičnog pokušaja, a na kraju je presudila visina od 3 metra koju je naša Lara imala preskočenu iz prve. No to je sport, to je motka, nekad dobiješ - nekad izgubiš.

Unificirani naslovi Filipović, Čukmana i Penezića

Dora Filipović i Hrvoje Čukman imaju jednu, odnosno dvije stvari zajedničke nakon današnjeg natjecanja, a to je ovosezonski dvostruki naslovi prvaka Hrvatske, mlađeseniorski i starijejuniorski! Zaslužili su to utrkama na 60m odnosno 60m prepone.

Dora je u kvalifikacijama rutinski prošla u finale istrčavši 7.85, a u finalu je nastavila u onom ritmu 'polako, ali sigurno' i poboljšala rezultat sezone na 7.75 osvojivši novu zlatnu medalju!

Ujedno je to i mala satisfakcija nakon prošlogodišnjeg incidenta u kojem je neposredno prije starta viđen niz nepravilnosti kod natjecateljica (tzv. 'trzaji' i 'cimanja'), a kako starter nije zaustavio situaciju na vrijeme, Dora je ispala koleteralna žrtva te utrke. Evo, danas je taj naslov konačno - njezin!

Utrka na 60m prepone ponudila je dosta tehničkih manjkavosti u globalu, a najmanje to vrijedi za Hrvoja Čukmana koji je uspješno savladao sve zapreke odnosno prepone i mirno u cilju završio utrku istrčavši 8.32 te je i oko njegovog vrata sasvim zasluženo zasjalo novo zlatno odličje!

Bruno Penezić je na mlađeseniorskom prvenstvu Hrvatske osvojio titulu doprvaka, ali još uvijek se radi o mlađem junioru koji taj naslov od ove seozne ima, a i on ga je poput Dore i Hrvoja 'unificirao' u današnjim utrkama.

Bruno Penezić i Flip Orlović

 

Kvalifikacije je lagodno otvorio istrčavši 7.12, a zatim je u jednom dramatičnom finalu stigao do zlatne medalje istrčavši 7.02. Jedna nekarakteristična utrka za njega u kojoj je presudio bitno bolja startna reakcija od drugoplasiranog, a onda je ostatak trke proveo u laganom 'grču', ali i u takvom izdanju stiže do obrane juniorskog dvoranskog prvaka Hrvatske!

Uz njega su još ovdje nastupali Filip Orlović i Jakov Raguž. Potonji je završio sa nastupom u kvalifikacijama sa novim osobnim rekordom od 7.49, a Filip je dva puta ga postizao, prvo je zaslužio finale istrčavši 7.32, a tamo se popravio za još jednu stotinku sa osvojenim 6. mjestom.

Srebra na kugli, bronca na troskoku

 

U bacanju kugle Laura Štefanac nije se uspjela sastati sa svojim najboljim hicima i zasigurno je nismo vidjeli u najboljem izdanju, ali veseli nas da je i to razina kvalitete u kojoj ona osvaja novo srebrno odličje s hicem 12.34! Nadamo se da će idući tjedan uspjeti bolje povezati stvari te samim time ostvariti još bolje hice.

Šteta da Arijan Islami nije uspio baciti kuglu koji centimetar dalje, u prvom ovosezonskom nastupu stigao je do hica od 15.01 što mu je ujedno i osobni rekord, a iako ovaj puta to nije bilo dovoljno za naslov juniorskog prvaka Hrvatske, dobar je uvod u sezonu i natjecanja koja još slijede. Luka Medvidović je bio na plasman do medalje bacivši 13.01, a Ivan Blažević je s hicem od 12.25 bio sedmoplasirani. 

Arijan Islami čeka medalju

Isti prošlotjedni sjaj medalje ima Ante Zuanović na troskoku gdje je ovaj puta skočio nešto dalje (14.17), a ishod je ponovno brončana medalja. 

Skok u dalj donio nam je buđenje Ivana Sindičića i dvoranski osobni rekord od 6.53 vrijedan 5. mjesta. Bilo je tu još boljih skokova, ovaj puta neispravnih, ali dobar su put za neka iduća natjecanja koja ga očekuju. Karla Kovačić je skakala troskok, na razini prošlog nastupa, malo ipak za nijansu slabije. Najdalji skok je bio 10.96 iz 2. serije, a vrijedio je 5. mjesta. 

Spominjući dalj, prava je šteta da se organizator natjecanja postavio iznad nekih pravila i propozicija Hrvatskog atletskog saveza i na kraju spomenute daljaše koji su trebali skakati izvan konkurencije, ostavio na samom kraju poslije natjecanja.

U mrtvilu i jednoj neambicioznoj atmosferi, Bruno Jednačak skočio je 7.08, a Filip Pravdica 7.37. Logičnije bi bilo da se to održalo kako se i inače na našim, ali i međunarodnim prostorima održava, u sklopu samog natjecanja, nema sumnje da bi svi profitirali.

No ponekad su osobni interesi ispred interesa atletike i nikad nije lako s tim se boriti. 

Čestitamo svima na postignutom i ostvarenom!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook