Domaća natjecanja

Dominacija na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom hodanju: 6 prvaka, 5 doprvaka i 5 bronci

Bruno Erent - u kratkom roku postao najbolji hodač u Hrvatskoj Foto: AK Agram Bruno Erent - u kratkom roku postao najbolji hodač u Hrvatskoj

Na zagrebačkom Jarunu je naš klub zajedno s Dinamo-Zrinjevcem održao natjecanje koje ćemo ponovno imat po čemu pamtiti!

Erent i Renić seniorski prvaci Hrvatske

Najduža utrka dana standardno je bila ona seniorska, a u njoj smo imali Brunu Erenta koji je još jednom pokazao da je pred njim jedna sjajna hodačka karijera! Nakon naslova u hodanju na stazi na duplo kraćoj dionici, Bruno je danas nastavio svoj niz s pobjedom u utrci dugačkoj 20km odhodavši spomenutu dionicu za 1:53:42.

Malo tko se može pohvaliti da je počeo ove godine trenirati sportsko hodanje, a u tako kratkom roku već u svojoj 'kolekciji' posjeduje dva ovako vrijedna naslova!

Ivana Renić se nakon prošlogodišnjeg naslova u juniorskoj konkurenciji 'okitila' seniorskim, danas je pobijedila na 10km s 1:03:32! Sekundu je bila brža od prošlogodišnje pobjednice Hane Hajsok (njoj je 1:03:33 novi osobni rekord), a da postolje bude isključivo Agramersko pobrinula se Martina Strmečki-Stakor koja je u cilj ušla kao brončana u vremenu 1:06:23.

Istu dionicu hodali su juniori, a naslov doprvaka pripao je Mateju Anđeliću koji je u cilj ušao s vremenom 1:03:27 i tako nastavio niz osvajanja medalja na prvenstvima Hrvatske. Nažalost, Mateo Ćosić je bio nešto manje uspješniji radi diskvalifikacije, ali kao utjeha mu ostaje juniorski naslov s hodanja na stazi.

Juniorke su hodale 5km, a ovdje su do medalja došle Josipa Čičak i Nika Rakić. Josipi je pripala ona nešto sjajnija (srebrna) zahvaljujući vremenu od 40:05 dok je brončana Nika ciljem prošla s 41:49. 

Golobić mlađejuniorska prvakinja, Bižić i Međimorec kadetski prvaci

Antonela Golobić se oporavila nakon svojevrsnog šoka prije mjesec dana u Sinju u hodanju na stazi. Suvereno je stigla do naslova mlađejuniorske prvakinje Hrvatske, 5km je prošla za 32:41. Nije njezino najbrže vrijeme ikad, ali rekli bismo kako se u nekim situacijama na našim prostorima valja prilagođavati. Ona je to ovaj puta uspješno napravila i tako zasluženo pobijedila.

Na postolju joj se kao trećeplasirana pridružila Josipa Anđelović s vremenom 41:32.

I ove godine Aleksandra Stefany Bižić je kadetska prvakinja Hrvatske u cestovnom hodanju na 3km! Nakon jedne malo kraće stanke uspješno se vratila hodanju i pokazala da nije zaboravila hodati te suvereno stigla do nove zlatne medalje. Iz našeg kluba joj se na postolju pridružila srebrna Josipa Livaković koja je tako isto pokazala izuzetan napredak u ovoj atletskoj grani. Popravila je osobni rekord za čak 55 sekundi u odnosu na utrku iz Austrije (prije 2 tjedna). Očito joj hodanje 'leži' i nema sumnje kako će u ovom ritmu nastaviti napredovati.

Osim njih, nastupale su Katarina Brešković kao četvrtoplasirana (20:02) i Magdalena Jazvić kao petoplasirana (23:12).

Kadeti su također hodali 3km, a poput Aleksandre prošlogodišnji pobjednik utrke je Maksimilijan Međimorec! Njegovih najbržih ikad (za 10 sekundi) 17:24 danas je bilo nedostižno za ostatak konkurencije i Maks je pokazao da se vratio na pravi put hodanja kojim se nadamo da će nastaviti i u budućnosti. Bronca je pripala Ivanu Gašparu koji je osobni rekord popravio za 4 sekunde s rezultatom 17:55. Jurica Stanko se također popravio za 10 sekundi, a 18:19 je u ovoj utrci vrijedilo 4. mjesta.

Rožman do mlađekadetskog rekorda Hrvatske

Još jedna u nizu debitanta na hodanju bila je Eli Pevec kod mlađih kadetkinja, a upravo njoj je odmah u startu pripala srebrna medalja! Zaslužila ju je s vremenom 12:27. Na korak do medalje ostala je Klara Krenek koja unatoč tomu se nije predavala i borbena je bila do samog kraja utrke, njezinih 12:51 za 59 sekundi su poboljšanje rezultata otprije dva tjedna iz Austrije. Hodale su i Patricija Jukić (6. mjesto - 14:06), Borna Mohač (7. mjesto - 14:10) i Bruna Janček (8. mjesto - 14:14).

Bruno Rožman je prvi puta nastupao u hodanju i ne samo da je stigao do uvjerljive pobjede već je s 12:24 postao mlađekadetskim rekorderom Hrvatske! Disciplina je uvedena prošle godine stoga se do sada vodio samo "najbolji rezultat". Bila je to uistinu vrhunski odrađena utrka za jednog novaka u svijetu hodanja, a istaknimo kako pritom nije zaradio nijednu opomenu. Vrlo dobar dojam ostavio je još jedan debitant, Krešimir Hartl. U cilj je ušao sa 12:43 i tako osvojio brončanu medalju!

Za kraj spomenimo kako je sveukupno nastupilo 45 hodača iz Hrvatske, a od toga čak 25 iz našeg kluba, što je više od polovice natjecatelja iz ostalih dijelova naše zemlje. 

Čestitamo svim novim-starim prvacima Hrvatske, osvajačima medalje te ostvarenim plasmanima!

  • Natjecanje: Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u cestovnom hodanju
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 11.5.2014.
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook