Domaća natjecanja

Božićni skakački miting: Grdanjski oduševio sa preskočenih 205, pobjeda Glas s osobnim rekordom kod kadetkinja

Dominik Grdanjski za klasu iznad ostatka konkurencije Foto: Renato Branđolica Dominik Grdanjski za klasu iznad ostatka konkurencije

Četvrtu godinu zaredom AK Dinamo Zrinjevac u spomen na njihovog trenera Željka Šobota održao je skakački miting s naglaskom na skok u vis, a ove godine se po prvi puta održala i disciplina skoka s motkom za kadetkinje.

Specifičan termin natjecanja (20.12) zaključak je 2014. godine, ali realnije je reći kako se radi o nekakvom 'preduvodu' za novu atletsku dvoransku sezonu.

Prvo ime natjecanja bio je naš Dominik Grdanjski, apsolutni pobjednik mitinga. Krenuo je sa 150cm, ali naravno u svrhu zagrijavanja. Ozbiljnije je krenuo skakati nakon 185cm. Lakoćom je preskočio spomenutu visinu, a niz skakanja iz prvog pokušaja se nastavio na visinama od 190, 195, 200 pa čak i na 205 cm! 

Ujedno je time prvi puta u dvorani preskakao preko 2 metra i to dva puta, a prijašnji osobni rekord (199cm) popravio je za 6 centimetara! Nastavio je dalje, na 210 smo vidjeli sjajan drugi pokušaj i malo je nedostajalo za preskakanje ove visine. Bit će prilike za to neki drugi put, današnji nastup bio je sjajna uvertira za 2015. godinu i novu atletsku sezonu.

Prvi atletski (službeni) nastup u ovoj disciplini imao je Fabian Banožić i završio ga sa 170cm (3. mjesto u seniorskoj konkurenciji). Nakon nastupanja na školskim i fakultetskim natjecanjima odlučio se za još jednu stepenicu više, a sigurno će u 2015. skakati više od ovog danas.

Nakon duže vremena svojoj nekadašnjoj primarnoj disciplini nakratko se vratio Ante Zuanović (2. mjesto u mlađejuniorskoj konkurenciji) i ostvario identičan skok kao i Fabian. Obojica su imali solidne pokušaje na visini iznad, ali ovaj put nijanse nisu bile na njihovoj strani. Idući put vjerujemo da hoće.

Ema Glas slijedila je Dominikov primjer i također 2014. godinu završila s novim osobnim rekordom. Započela je natjecanje u konkurenciji kadetkinja sa 145cm, visina koju je lakoćom preskočila, a isto smo vidjeli na 150 i 155cm. Visina od 160cm već je bila opasnija, letvica se malo zatresla, ali na kraju i ostala. Skok vrijedan pobjede, ali i poboljšanja osobnog rekorda.

Krajem prvog mjeseca ove godine skočila je 158cm, a danas, krajem dvanaestog mjeseca ima novi osobni rekord. Vjerujemo kako u prvom i drugom mjesecu slijede još bolji skokovi na još većim visinama.

Korak do medalje ostala je Hanna Alagić, ali iza nje je vrlo dobar nastup. Ove sezone je nismo gledali u dvorani i samim time je prvi puta osjetila kako je to skakati u 'laboratorijskim uvjetima' (doduše, dvorana pri Boćarskom domu Zrinjevac malo odskače od toga, ali dobro...).

Vani je najviše skočila 135cm, a danas je pokazala lijep napredak preskočivši 145cm. Na visini od 150cm imala je jako dobar zadnji pokušaj i u idućoj sezoni bude li zdravlja ne sumnjamo kako i ta visina može biti preskočena.

Čestitamo svima na njihovim uspješnim nastupima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook