Domaća natjecanja

25. polumaraton "Ivan Starek"

Bogat atletski vikend na Jarunu. Nakon hodača i hodačica u subotu, nedjelja je bila "rezervirana" za trkače i trkačice.

 

Prije polumaratonaca trčali su mlađi natjecatelji, točnije kadeti i kadetkinje, juniori i juniorke te studenti i studentice. Svi su morali istrčati stazu dugačku 5km. Desetak minuta kasnije počeo je i polumaraton. Vremenski uvjeti bili su hladni i magloviti, ali poznato je kako pravim dugoprugašima upravo takvi uvjeti najviše odgovaraju. Samim time na startu održanih utrka pojavio se velik broj natjecatelja i natjecateljica.

 

Krenimo od najmlađih. Josipa Livaković nastupila je u konkurenciji kadetkinja i osvojila 3.mjesto s istrčanih 20:30! Njezin mlađi brat Luka Livaković također je trčao na jučerašnjoj utrci. U cilj je ušao s 24:09, vrijeme vrijedno 8.mjesta. Uz njega je kod kadeta nastupio i Krešimir Hartl, njegov rezultat je 27:57 (11.mjesto).

 

Za Mladena Meštrovića očito nema odmora ovih dana. Podsjetimo, na 20. Večernjakovom Zagreb (polu)maratonu u cilj je ušao s 1:22:08. Nakon toga uslijedio je novi dobar nastup na maratonu u Magdeburgu, a serija se nastavila i jučer kada je istrčao 1:21:01! Rezultat je to vrijedan sveukupnog 20. mjesta, a u kategoriji M40 nalazi se među najbržima, na 5.mjestu.

 

Osim natjecatelja, imali smo i natjecateljicu na polumaratonu, Sanju Knežević. Nakon vrlo dobrog nastupa na maratonu prije mjesec dana, Sanja je pokazala da joj i polumaraton također odgovara. Njezino vrijeme je 1:40:46, time je sveukupno osvojila 16.mjesto i uvjerljivo je najbolja u svojoj dobnoj kategoriji!

 

Rezultate možete pogledati na sljedećem LINKU.

 

Čestitka našim atletičarima i atletičarkama za ostvarene rezultate i plasmane!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook