Domaća natjecanja

1. izdanje Pojedinačnog prvenstva Hrvatske u cestovnom trčanju ove nedjelje na Bundeku

Park i jezero Bundek Foto: Tihomir Gržinčić Park i jezero Bundek

Prvi puta u povijesti hrvatske atletike održat će se natjecanje naziva u naslovu, a čast organizacije pripala je Atletskom klubu Sljeme i našem klubu.

Uspješna suradnja Hrvatskog atletskog saveza i Hrvatske udruge za cestovno i planinsko trčanje razlog je zašto će ovo natjecanje biti prvo službeno prvenstvo Hrvatske.

Održat će se 3 discipline (dužine) za 4 starosne kategorije, tako će 3km trčati kadeti i kadetkinje, 5km mlađi juniori i mlađe juniorke i 10km starije juniori, starije juniorke (jedna kategorija) te seniore i seniorke (druga kategorija).

Staza je potpuno ravna, asfaltirana. Krug oko jezera Bundek iznosi 1600m. U trci na 3km trče se dva kruga (minus 200m), u trci na 5km trče s tri kruga (plus 200m) i u trci na 10km trči se pet krugova s dodatkom od 2km van kruga.

Slike staze, ali i ostale bitne informacije možete pogledati u raspisu koji se nalazi na dnu članka.

Za prvenstvo Hrvatske prijave traju još danas do ponoći, ali svakako vrijedi istaknuti kako je ovo prvenstvo natjecanje u sklopu 'Bundek Run Festa' i na to natjecanje se možete prijaviti do ponoći u petak pa i na sam dan natjecanja (razlika je u tome što se to ne računa kao nastup na prvenstvu Hrvatske, ali zato možete nastupiti u bilo koj disciplini nevezano uz dob), a to možete učiniti putem ONLINE prijave, odnosno kliknite ovdje.

Vremenska prognoza za nedjelju zasad nije loša, pritom mislimo da nisu najavljene padaline.

Vidimo se u nedjelju na Bundeku!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook