Statistika

Statistika našeg YOUTUBE kanala za 2020: Rekordan broj vremena gledanja, sveukupno imamo preko 5000 videa!

YouTube je kroz 2020. godinu unio promjene u svoj sustav analitike.

Samim time to malo mijenja i našu koncepciju pregleda naspram prijašnjih godina pa smo ju malo i proširili. Sami podaci po običaju objavljuju se nakon isteka prošle godine, s tim da tu ponekad treba dati koji dan više za eventualne Googleove analitičke korekcije.

Iako smo s koronom doživjeli i neke promjene u kontekstu tehnološke infrastrukture, uspjeli smo zadržati praksu YouTube LIVE prijenosa, te iako smo imali ponešto poteškoća tijekom prvog natjecanja, kroz iduća smo se već ustalili.

Unatoč pojavi Instagram TV-a i održavanju Facebooka kada je u pitanju multimedijalni dio što nudi samo dodatno veću mogućnost gledanja videozapisa, pa tako i naših jer smo i tamo prisutni-aktivni (mnoge videozapise stavljamo paralelno), naš YouTube kanal i dalje bilježi velike brojeve što ipak vrlo jasno govori se naš glavni video centar nije promijenio.

Za uvećani prikaz slika koristite desni klik miša ili duže zadržite sliku/e na svom tabletu/smartphoneu za dodatno uvećanje.

Osnovno

Podsjetimo, u 2019. godini primjetan je bio statistički rast u vremenu gledanju videozapisa što je nešto što i sam YouTube dosta potiče i ističe u zadnje vrijeme. Isto se nastavilo i u 2020. godini gdje je rast neznatan, ali prisutan (2%).

Posebno veseli jači postotak rasta kada je u pitanju prosječno trajanje pregleda. Tako smo nakon 1:53 u 2018. i 2:18 u 2019. stigli do 2:33 u 2020. što je 11% rast.

 

Kroz zadnje godine broj videozapisa koji smo prenosili bio je sljedeći:

  • 2014 - 467
  • 2015 - 572
  • 2016 - 569
  • 2017 - 701
  • 2018 - 815
  • 2019 - 851

Očekivano je ove godine taj broj manji jer je korona uzrokovala i manjak natjecanja (uz to su se neka i 'spajala), ali ponovno je to jedan vrlo lijep broj od njih 632 točnije 640 ako se ubroje prijenosi uživo. Iako je zapravo bilo 3 mjeseca praznog hoda bez natjecanja, kroz nekoliko godina se u brojevima to uopće neće ni osjetiti.

Ono što je nesumnjivo poseban jubilej je da smo u 2020. godini prošli broj od preko 5000 videozapisa na našem kanalu! Točnije, 5217 njih pa već lagano možemo gledati prema 'šestici'...

Broj pregleda je također malo manji (manje videozapisa = manje pregleda) no zapravo s obzirom na razliku od njih skoro 200injak naspram 2019., 9% pad je zapravo i manji od očekivanog.

Očekivano je u 2020. godini najiščekivaniji datum bio 20. lipnja koji nam je označio povratak hrvatske atletike kroz prvo natjecanje (Prvenstvo Hrvatske u štafetama). Isto je jasno vidljivo preko slike i grafova. Vrijeme gledanja je tada bilo 463.2 sati, a broj pregleda 4428.

Države

Ove godine uvodimo dvije opcije, jedna je statistika prema vremenu gledanja, a druga prema broju pregleda tako da se mogu vidjeti dodatne razlike u zemljama.

VRIJEME GLEDANJA

 

BROJ PREGLEDA

Demografija

Isto što često znamo reći za statistiku vezanu kada je internetska stranica u pitanju, navedeno vrijedi i ovdje jer Google nema 100% točan mehanizam u provjeri spola svojih korisničkih računa. Ipak, šteta je ne 'baciti' pogled i na ove brojeve.

VRIJEME GLEDANJA

BROJ PREGLEDA

Spol

Po pitanju točnosti isto vrijedi kao za demografiju.

VRIJEME GLEDANJA

BROJ PREGLEDA

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook