Statistika

Nazovi AGRAM radi pobjede: Ponovno trostruki 'hat-trick' Kupova Hrvatske + rekordnih 4 uzastopnih ekipnih juniorskih naslova (VIDEO)

Sve pobjedničke ekipe na okupu Foto: AK Agram Sve pobjedničke ekipe na okupu

Nakon što smo prošle godine prvi u ovom mileniju uspjeli osvojiti sva tri Kupa Hrvatske (seniorski, juniorski i kadetski) u sve tri kategorije (sveukupno, žene i muškarci), ove godine smo ponovili isto što je ujedno i ponovno jedan povijesni trenutak s obzirom da smo sada prvi kojima je to uspjelo dvije godine uzastopno!

U čemu je tajna? Jedan djelić možete (možda) otkriti kroz sljedeći video.

Kup Hrvatske

Vratimo se na samu statistiku. Podsjetit ćemo kako što se tiče sveukupnog osvajanja ova sva tri natjecanja velike tradicije pamte se 2002. i 2003. godina kada je Mladost uzela sva tri trofeja. Dinamo Zrinjevac je u tome uspio 2008. i 2010. godine, a mi, Atletski klub Agram, u 2013., 2016. i 2017. godinu. To nas ujedno i čini najuspješnijim u ovom mileniju s obzirom da navedeni broje dvije takve godine, a mi sada tri.

A što se tiče tog čuvenog 100% učinka ili žargonom nazvanog trostrukog 'hat-tricka', spomenuti klubovi bili su izrazito blizu postizanju navedenog uspjeha. Radi se o spomenutoj 2003. godini kada je Mladosti nedostajalo samo 5 bodova u konkurenciji muškaraca seniorskog Kupa Hrvatske i tada jedino nisu bili prvi. Nešto slično vidjeli smo 2010. godine, upravo su se naše Agramerke ispriječile Dinamo Zrinjevcu 2010. u ženskom poretku juniorskog Kupa Hrvatske.

No u 2016. godini prijelomni trenutak pripao je upravo nama, a iako se činilo skoro neponovljivo, Atletski klub Agram isto uspjeva i u sadašnjoj 2017. godini!

Sami se možete uvjeriti u to s pregledom nove i ažurirane tablice (koju s desnim klikom miša ili dužim držanjem slike na svom tabletu/smartphoneu možete otvoriti za dodatno uvećanje): 

Kup Hrvatske - pobjednici od 2001. do 2017. godine

S vremena na vrijeme stvara se teza o Kupu Hrvatske kao natjecanju gdje pobjeđuje onaj s najviše ljudi što sigurno u jednom dijelu ima svoje uporište, ali jednostavno nije tako.

Dovoljno je dati jedan banalan i najaktualniji primjer upravo s kadetskog Kupa Hrvatske gdje smo mi i ASK Split imali identičan broj natjecatelja (18), ali na koncu raspored u disciplinama i plasmani (koji su posljedica određene individualne kvalitete) odigraju svoje. Ima još niz primjera, ali nema potrebe ovaj članak dodatno razvlačiti. Tko je shvatio poantu je shvatio, tko nije - ni neće.

Ekipno prvenstvo Hrvatske (juniori i juniorke)

Osim Kupa, puno 1. mjesta osvajamo i na ekipnim prvenstvima Hrvatske, posebno to zadnjih godina vrijedi u juniorskoj konkurenciji.

Vrijedi istaknuti kako smo dan nakon potvrde navedenog u Rijeci (kadetski Kup Hrvatske bio je zadnji na rasporedu od tri) postigli novo rekordno ostvarenje ovog milenija s osvojenih 4 zaredom ekipnih juniorskih naslova u muškoj i ženskoj konkurenciji čime smo 'pretekli' rekord Mladosti koja je u ovom mileniju to uspjela upravo od 2001. do 2003. u obje konkurencije dok su 2004. nažalost ostali 'kratki' kod juniorki.

Zato smo mi našu seriju započeli 10 godina kasnije i u razdoblju od 2014. do 2017. uspjeli ostvariti pobjede i kod juniora i kod juniorki.

To bi izgledalo ovako (desni klik miša ili duže držanje slike na svom tabletu/smartphoneu nudi mogućnost otvaranja za dodatno uvećanje):

Ekipno juniorsko prvenstvo Hrvatske od 2001. do 2017. godine

Velike čestitke idu našim članovima, članicama, stručnom dijelu ekipe i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u još jednom upisivanju u povijest hrvatske atletike zlatnim slovima. Svaka čast!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook