Statistika

Nastavak kontinuiteta na internetskoj stranici: Posjećenost, demografija i ostala tehnologija za 2019. godinu

Google Analytics Google Analytics

Nije bilo velikih promjena naspram prošle godine po pitanju trenda, društvene mreže i dalje su hit, ali veseli da naša internetska stranica i dalje ima svoju publiku.

Tako kao i svake godine ponovno donosimo statističke podatke o posjećenosti stranice u više stavki, demografske podatke, internet preglednicima, operativnim sustavima i rezolucijama ekrana koje se najviše koriste na našoj stranici. Zadržali smo i prošlogodišnji novitet koji se tiče spola i dobi iako kod takvih stvari u pitanju i dalje takvo što ne možemo promovirati sa 100% točnošću.

Google Analytics naš je partner od početka postojanja naše stranice i nesumnjivo je jedan od pouzdanijih servisa kada su u pitanju ovakve statistike.

Za uvećani prikaz koristite desni klik miša ili duže zadržite sliku/e na svom tabletu/smartphoneu za dodatno uvećanje.

Osnovi podaci - posjećenost stranice

Uz nešto manji broj pregleda stranice naspram prošle godine, a sada 275.207 njih, posebno nas veseli disperzija u smislu posjete stranice novih korisnika, tako smo došli do sada najvećeg broja, a i omjera u postotku koji se jasno vidi kroz ovu sliku.

Tako da smo u 2019. godini imali preko 80% novih posjetitelja naspram prijašnjih izdanja što se može osjetiti i u idućem pregledu koji slijedi, a tiče se država.

Što se tiče razlike između korisnika i sesija, podsjetit ćemo, sesija po korisniku traje svaki put kada posjeti stranicu i unutar nje pregledava ne nužno samo jedan, već više sadržaja.

Demografski podaci - Države

Vrijedi razjasni kako je praksa i tumačenje "(not set)" pribrojiti domaćinskoj zemlji, dakle najvjerojatnije se radi o Hrvatskoj.

Hrvatska je logično uvjerljivo vodeća, ali svojevrsno je iznenađenje vidjeti Sjedinjene Američke Države na 2. mjestu, ili možda i nije s obzirom na našu "koloniju" tamo koja je sve veća i veća.

Bosna i Hercegovina (preko 1000 pregleda) se i dalje drži visoko kao i naše susjedne zemlje Slovenija i Srbija, blizu 1000 pregleda

Demografski podaci - gradovi u Hrvatskoj

Praktički identične pozicije onima iz 2018. godine - Zagreb je logični broj 1, a jedina razlika je u broju i postotku posjeta. 

Preglednici (eng. browseri)

Posve je jasno da unazad par godina Google Chrome predvodi vlak internetskih preglednika.

Operativni sustavi

Unazad par godina mobilni svijet se već dovoljno proširio i ukrao jedan dio postotaka desktop djelu uređaja, i ove godine se taj postotak proširio, ali možemo reći da je u 2019. rast ipak nešto manji...

Razlučivost zaslona (rezolucija)

Dob i spol

Google navedene podatke dobiva od svih onih koji stranicu posjećuju sa svojim Google računima tako da vrijedi navedeno na početku ovog članka, relevantnost svih gore navedenih podataka je upitna, ali kada se već nudi, zašto ne pogledati i ovaj pregled.

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook