Statistika

Deset najgledanijih videa u 2011. godini

Što se tijekom godine najviše gledalo na našem Youtube kanalu?

 U 2011. godini ste naše videozapise gledali čak 19183 puta od sveukupno njih 26077 (mjeri se od samog kreiranja korisničkog računa). Nije velika mudrost kada kažemo da se radi o velikom porastu popularnosti našeg kanala. Sigurno je naglom rastu popularnosti pomogao sljedeći podatak koji govori kako smo u ovoj godini objavili čak 48 videozapisa od sveukupno 70 njih. Pritom ste 34 puta koristili opciju "Sviđa mi se" (Like), a samo 2 puta suprotno.

Najviše posjetitelja očekivano broji Hrvatska (11749), a nakon nje neočekivano slijedi Njemačka s 2844 posjeta. Zatim slijede naši susjedi iz Bosne i Hercegove (473) i Srbije (422). Blizu su i velike države poput Velike Britanije (411) i Sjedinjenih Američkih Država (390). Sedmoplasirani su Šveđani (332), a odmah iza njih slijedi Finska (287). U Sloveniji su nas gledali 247 puta, a "crtu podvlačimo" s Austrijom iz koje su naši videozapisi posjećivani 201 put. Uz ovih nabrojanih 10, naše videozapise gledalo je još 99 država!

Spomenimo još jedan zanimljiv podatak - 2. kolovoz je dan kada nas je posjetilo najviše posjetitelja (2425), dok ostali dani broje barem 4 puta manju posjetu!

Podijeliti ćemo s vama i demografske podatke, ali vjerovatno razumijete kako su oni upitni obzirom da prilikom registracije u Youtube niste dužni navesti točne osobne podatke. Laž ili ne, ali naš kanal je po tim podacima puno posjećeniji od strane osoba muškog spola. Konkretno, 84.1% muškaraca gledalo je naš kanal dok ljepši spol broji 15.9%. Kod muškaraca najbrojniji su oni u rasponu dobi od 45 do 54 godine dok kod žena najveći je postotak od 13 do 17 godina. Zanimljiv nesrazmjer.

Eto, toliko od ove popratne statistike, a naših 10 najgledanijih videozapisa u 2011. godini su :

1. Europsko prvenstvo do 23, Matea Matošević na 10000m - 15.7 (2011)

Ovaj video u 2011. broji fantastičnih 3903 pogleda čime je uvjerljivo naš najgledaniji video na kanalu! Sjajna Matea Matošević takav tretman definitivno i zaslužuje. Osim što se Matejin nastup puno puta pogledao u Hrvatskoj, veseli nas činjenica kako se ovaj video gledao širom svijeta u raznim državama, a zanimljivo je kako među njima s uvjerljivo najviše posjeta prednjači Njemačka. Nakon toga slijede Švedska i Finska. Drago nam je da smo stanovnicima stranih država omogućili da pogledaju svoje reprezentativce i favorite.

2. 300m, Mateo Kovačić - Kup Hrvatske (FINALE) za kadete i kadetkinje (17.9.2011)

Mateo Kovačić možda ne trenira dugo atletiku, ali je očito brzo osvojio srca mnogih naših posjetitelja tako da u konačnici njegov video broji 1976 prikaza! Osim Hrvatske, "bilježimo" puno posjeta i iz Velike Britanije, Njemačke, Austrije... Dobra poruka i za nas, potruditi ćemo se u ovoj godini objaviti što više Mateovih nastupa kako bi njegovi obožavatelji (90%) i obožavateljice (10%) mogli uživati u još više utrka, ali naravno da sve to najviše ovisi o njemu.

3. Zadnji krug utrke na 5000m (31.7.2011) - Otvoreno pojedinačno PH za seniore i seniorke, Zagreb

Ovaj video kontroverzne utrke broji čak preko 1000 posjeta stanovnika iz Hrvatske čime je naš najgledaniji video za navedeno područje. No vrijedi i istaknuti značajan broj posjetitelja iz Velike Britanije i Amerike. Nekolicina njih je i prokomentirala video i iznijela svoje viđenje. O samom slučaju sve je već rečeno, nećemo opširnije o tome.

4. PH u cestovnom hodanju - 16.travnja (2011)

Video u kojem glavnu ulogu ima naša direktorica, trkačica, hodačica (sve što zamislite) Ljiljana Ćulibrk pogledalo je 414 ljudi. Osim najvećeg broja posjeta iz Hrvatske, cestovno hodanje zanimalo je i naše susjedne zemlje, Srbiju te Bosnu i Hercegovinu.

5. PH u dvorani za kadete i kadetkinje - video isječci - 29.siječanj (2011)

Sigurno je ovako visokom plasmanu pripomogla činjenica da je video objavljen praktički na samom početku sezone, ali to ne umanjuje njegovu vrijednost. Sveukupno je protekle godine video gledan 393 puta. Radi se o svojevrsnoj kompilaciji nastupa naših atletičara u dvorani toga dana, a njih je bilo u velikom broju. Očito je ovdje svatko pronašao neki trenutak koji ga je jako zanimao.

6. SP za juniore i juniorke (15. - 20. kolovoza 2006), Danijela Grgić na 400m

Jedan od naših najnovijih videa (samo 2 tjedna star i zadnji objavljen u 2011!) već se nalazi u prvih 10 najgledanijih videozapisa, sigurno je kako će u budućnosti imati još više od 357 prikaza u 2011. godini jer u ovom trenutku broji već 416 njih. Vrijednost ove utrke je neupitna, lijepo je vidjeti ekspresan odaziv posjetitelja, a popularnosti sigurno pomaže činjenica da se radi o dosad neobjavljenoj utrci na internetu. Svi volimo pobjednike, a Danijela Grgić je upravo to.

7. Europsko prvenstvo do 23, Matea Matošević na 5000m - 17.7 (2011)

Još jedan video iz Ostrave nije postigao popularnost prvoga (332 prikaza), ali svejedno se nalazi na ovoj listi. Utrka je ipak duplo kraća nego 10km i sigurno je presudilo to što u njemu duplo manje možete gledati našu Mateju Matošević. Iz tog razloga se velika većina rađe "prebacivala" na duži video i utrku na 10km. Razumijemo vas. Uz najviše posjetitelja iz Hrvatske, od drugih država izdvajamo Nizozemsku, Francusku i Njemačku.

8. Prvenstvo atletske škole 2.kolo - Natjecanje (21.svibnja 2011)

Zanimljivost je kako je 1.kolo bilo puno bolje popraćeno u tekstualnom obliku dok je 2.kolo našeg prvenstva bolje popraćeno u obliku videozapisa. Točnije, govorimo o 328 pregleda. Koliko bi tek posjeta imalo da natjecanje nije bilo prekinuto zbog jakog vjetra i kiše?

9. Ekipno PH u krosu - 6.ožujka 2011

Šteta što smo tijekom ovog razdoblja imali poteškoća s Youtubeom jer je ovaj video objavljen nešto kasnije od zamišljenog. No bilo je i strpljivih čitatelja i na kraju godine video broji 310 prikaza. Potruditi ćemo se za ovu godinu da ova kompilacija svih nastupa u svim kategorijama izađe što prije.

10. Kristina Vilk, 7.11.2011 - Hrvatska uživo (HRT)

Nismo ni sumnjali u popularnost naše Miss Sporta za 2011. godinu, a to je nitko drugi nego Kristina Vilk. Doduše, u ovoj emisiji se najviše pričalo o kampanji "Lovite rezultate, ne životinje" koju je promovirala upravo naša Kristina zajedno s udrugom Prijatelja životinja. Možda ovaj video nije postigao broj pregleda kao veliki plakati širom Hrvatske, ali 302 je u svakom slučaju lijep broj.

Zahvaljujemo svima na posjeti, nama samo preostaje truditi se biti još bolji i ponuditi vam još više videozapisa.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook