Statistika

DÉJÀ-VU Novi rekordan broj videozapisa i vremena gledanja na našem YOUTUBE kanalu u 2019. godini

Jedan od vizuala Foto: YouTube Jedan od vizuala

Deja vu 2018. godine (kada smo imali sličan naslov kao sada) odmah je uslijedio u 2019. godini.

Ovo je pregled prvog djela statistike koji se odnosi na naš YouTube kanal, dok drugi dio i 10 najgledanijih videa u 2019. možete pronaći ovdje. Same podatke uvijek objavljujemo nakon isteka spomenute godine jer Googleovoj analizi je potrebno dodatnih par dana kako bi što preciznije obradio brojeve koji se tiču naših videa.

Uz to, nastavili smo s prošlogodišnjom započetom praksom YouTube LIVE prijenosa i odradili ih još više te postavili jedan standard kojeg do sada nije bilo na ovim prostorima, a i šire od njega.

Slično kao i u 2018., samo još bolje

Iza nas je 2019. godina koja je za naš video kanal bila samo uspješnija jer smo unatoč tome što se proširila mogućnost gledanja videozapisa gdje se 'guraju' Facebook i Instagram (TV) ponovno imali veliku publiku iza nas.

Dodatno veseli ono što će te vidjeti u podacima ispod, a to je da su se videi po pitanju gledanja gledali više nego inače, a porastao je i broj prosječnog trajanja pregleda snimke. Nakon 1:53 u 2018., sada se prosjek dodatno poboljšao na 2:18.

I dalje postoje određeni problemi kada su u pitanju autorska prava, iako je na gore spomenutim alternativnim servisima situacija gora (restriktivnija) nego na YouTubeu što je i dalje jedan od razloga zašto je bio i ostat će naš glavni video servis na kojem možete pratiti ne samo naše atletičare i atletičarke već hrvatsku atletiku općenito i još neke popratne stvari koje nisu nužno usko vezane za naš sport.

Prije četiri proslavili smo 10 godina kanala te nastavljamo dalje, gledamo prema budućnosti i idejama da zadržimo postojeći sustav te tko zna možda još proširimo ponudu.

Spominjući ponudu, istaknimo kako se streamalo i u 2019. godini, trend koji je zaživio i koji su neki čak već počeli pratiti, pokušat ćemo isto ili slično ponuditi u aktualnoj 2020. godini. Želimo što više novog i originalnog sadržaja, a uz vašu podršku vjerujemo u nastavak ovog uspješnog projekta.

Za uvećani prikaz koristite desni klik miša ili duže zadržite sliku/e na svom tabletu/smartphoneu za dodatno uvećanje.

Osnovno

Kroz zadnje godine broj videozapisa koji smo prenosili bio je sljedeći:

  • 2014 - 467
  • 2015 - 572
  • 2016 - 569
  • 2017 - 701
  • 2018 - 815

Iako čekamo godinu kada ćemo prestati premašivati ovu količinu, i dalje se to nije dogodilo i u 2019. godini preneseno je rekordnih 851 videozapisa!

Samim time ponovno smo stvorili dobre preduvjete za nove velike brojeve pregleda i gledanja.

U danima vrijeme gledanja iznosi 766, a minute koje vidite premašuju broj od milijun minuta - 1 104 366! Ujedno je to i rekord za ovaj statistički podatak kada je naš YouTube kanal u pitanju. Inače, za 200 000 (i malo više) veća minutaža naspram 2018. godine.

Zanimljivo da pritom sam broj pregleda nije toliko porastao ako usporedimo s 2018. godinom kada ih je bilo 4500 tisuće manje. Sve u svemu, u ovoj godini očito se sam sadržaj gledao više nego inače i to svakako veseli te ide u prilog našim sadržajima. Uz to nije tajna da je presudio i velik broj live streamova koje smo nudili što očigledno praitlo.

Posebno su porasli 'lajkovi' (sviđanja), za 1.5x naspram 2018. godine, a nesviđanja tek 9 klikova više naspram 2018. godine dakle 154 > 145. Porast pretplanika sličan je onom prošlogodišnjem, neznatno manji, u 2019. je to bilo 465, a u 2018. njih 481.

U svakom slučaju poziv svima koji nisu, a imaju Google račune da se priključe i pretplate na naš kanal.

Najveći broj pregleda naših videozapisa dogodio se 2. lipnja za vrijeme 2. dana Kupa i ekipnog prvenstva Hrvatske za juniore i juniorke kada je išao prijenos uživo, a uz to su se gledali i drugi videozapisi. Vrijeme gledanja 25 991, a broj pregleda 5554.

Države

Po običaju smo izdvojili prvih 25 zemalja gdje je Hrvatska tamo gdje treba biti, ali impresivno je za vidjeti Sjedinjene Američke Države na 2. mjestu kada je u pitanju vrijeme gledanja koje sugerira kako se naše snimke gledaju u velikoj cjelosti. Ima tu još 'egzotičnih' zemalja, dovoljno je vidjeti Tajvan na 3. mjestu.

YouTube u ovome preferira prednost u sortiranju dati podatku vremena gledanja (u minutama) pa smo to ostavili kako je i bilo prijašnjih godina.

Demografija

Kao i na internetskoj stranici, navedene podatke ne treba uzimati kao nešto strogo i isključivo jer Google (zasad) nema pravi mehanizam provjere spola svojih korisničkih računa. No statistika je tu i šteta je propustiti podjelu navedenih podataka.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook