Povratak u prošlost

Povratak u 2007, Hanžek (I.dio) : Zašto Božo ne voli Kotura...

Milan Kotur - 2007. godina Foto : AK Agram Milan Kotur - 2007. godina

te ostatak naših atletičara? Ostavljamo vama na procjenu. Putem videozapisa vratit ćemo se u 2007. godinu, točnije na 4. srpanj, vrijeme Zlatne lige i Grand Prix mitinga. 

Kasnije (nakon 2009.) IAAF uvodi promjene i Zlatnu zamijenjuje Dijamantnom ligom, a uz to su uvedeni "World Challenge" mitinzi, među kojima je upravo baš danas naš zagrebački miting naziva "IAAF World Challenge Zagreb", iako je i dalje najpopularniji naziv "Hanžek".

Na već spomenuti dan vrijeme nije bilo nimalo prilagodljivo mitingu i publici, samim time nije bilo nimalo realno za očekivati najbrže moguće rezultate. Doduše, netko ih je i očekivao. Zanimljivo je kako u idućim izdanjima nakon ove godine organizatori nisu imali ovakvih problema s vremenom. Nadamo se kako će tako i ostati.

Općenito o nastupima Milana Kotura

Milan Kotur trenutačno broji pet nastupa (400m prepone) na ovom mitingu, a prvi puta je nastupao 2005. Tada je osvojio 7.mjesto s istrčanih 51.07. Godinu dana kasnije uslijedila je neznatno sporija njegova utrka, u cilj je ušao s 51.23 (8.mjesto). Šteta što je iduće godine padala već spomenuta kiša jer bi u boljim uvjetima Milan sigurno ostvario još bolje vrijeme od istrčanih 51.66 (7.mjesto).

U 2008. nije nastupao jer discipline nije bilo u programu natjecanja, ali pauza nije dugo trajala jer se 400m prepone ponovno trčalo 2009. godine kada je Kotur istrčao 51.64, rezultat vrijedan još jednog 7.mjesta. Najbolji dosadašnji plasman ostvario je upravo baš na trenutačno posljednjem nastupu (2010.) kada je s 52.02 osvojio 6.mjesto. U 2011. i sada u 2012. Milanova disciplina nije u programu natjecanja.

Video iz 2007. godine

Donosimo vam njegov nastup iz 2007. godine u jednoj poprilično solidnoj kvaliteti. U redovima iznad spomenuli smo istrčani rezultat (51.66) koji je bio za sekundu slabiji od tadašnjeg najboljeg sezonskog vremena. Usporedbe radi, ostatak konkurencije ispred njega trčao je rezultate slabije za 2-3 sekunde od svog najboljeg vremena u sezoni. Šteta što npr. taj podatak nije spomenut u prijenosu.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook