Intervju i izjave

VIDEO SPECIJAL 3: Jakopović, Grdanjski i Katalinić na oproštaju od 2016. i uvodu u 2017.

Toliko tema da nijedna slika ovog svijeta nije dovoljna Foto: AK Agram/Reuters/Getty Images/Renato Branđolica (screenshootovi) Toliko tema da nijedna slika ovog svijeta nije dovoljna

Matija Jakopović, Dominik Grdanjski i Marko Katalinić u maratonskom novogodišnjem specijalu osvrnuli su se na velik broj događaja u 2016. godini, a zatim okrenuli prema 2017. godini.

Velika većina snimke je napravljena improvizirano i spontano, a iako nije toliko bilo planirano, na kraju je cijeli taj razgovor potrajao preko sat vremena, točnije skoro 80 minuta što je skoro pa duplo duže od prošlog specijala. Radi preglednosti, ponovno su videozapisi prema događajima podijeljeni u više njih, ovaj puta čak 15 dijelova.

Glavna inspiracija što se tema tiče ponovno su bili papirići s temama (2016. godina i 2017. godina) koje su pisali naši atletičari i atletičarke.

Primarna svrha našeg 'Specijala' je dočekati novu atletsku sezonu u pozitivnom raspoloženju te svakako ne treba svaki trenutak shvaćati doslovno ili preozbiljno.

Napomenuto je na samom početku, ali i kraju unaprijed se ispričavamo na eventualnim greškama te potencijalnim nespominjanjima teme za koje neki smatraju da je trebalo biti suprotno. Sve je snimano u 'jednom dahu' i nemoguće je sve odraditi savršeno, niti je to poanta.

I. dio

Uz prigodan uvod Marka Katalinića, Matije Jakopovića i Dominika Grdanjskog krenulo se u čitanje tematskih papirića naših članova i članica sa osvrtima na 2016. godini na domaćoj i(li) međunarodnoj sceni, a prva tema je bila fascinantan novi svjetski rekord na 400m postignut na Olimpijskim igrama.

II. dio

U idućim temama 2016. godine spominjalo se Ekipno prvenstvo Hrvatske u krosu, a svakako se nije moglo propustiti iskomentirati Saru Kolak, sportsku senzaciju godine.

III. dio

Uz višestruko ponavljanja dvije goruće teme, iduća je bila ona o Sandri Perković na Olimpijskim igrama, a tema nije samo bila medalja, već i (loš) odnos europske i svjetske federacije prema njoj.

IV. dio

Neke teme očigledno su odjeknule i ostale upamćene, a među njima se našao niz njih, poput Prvenstva Hrvatske u štafetama, ali i međunarodne velike zvijezde poput Mo Farraha, ali i klupske domaće (Dora Filipović).

V. dio

Tema koja je nedavno nekoliko dana prevladavala medijima dobila je svoju dodatnu priču i objašnjenje.

VI. dio

Krenulo se s raznovrsnim temama, poput one preponaške (Antonio Frančić), a istovremeno je i proradio 'brojač' za Kolak i van Niekerka s obzirom na njihovo učestalo spominjanje.

Pojavila se i nogometna tema, a nastavilo se sa Marinom Bloudekom i Hanžekovićevom memorijalu uz Europsko mlađejuniorsko prvenstvo gdje je vrijedilo istaknuti Svena Cepuša i Brunu Penezića.  Uz sam osvrt na natjecanje, vrijedilo je istaknuti glavni grad i državu održavanja bez ikakvih loših namjera.

VII. dio

Nastavilo se u različitim vodama, i to ne samo atletskim, upravo prva u ovom isječku je ona sa sjajnom braćom Sinković, općenitim pogledom na Olimpijske igre i hrvatsku realnost. 'Counter' za Kolak i van Niekerka je nastavio raditi, a spomenula su se mnoga nova imena poput velikog hodačkog, Mateja Totha, kao i članova drugih klubova.

Atletski Mateo Kovačić očigledno je poslužio kao uzor nekom od naših mlađih članova. Za kraj smo se općenito osvrnuli na Prvenstva Balkana i samu federaciju.

VIII. dio

Blanka Vlašić pamtit će svoju medalju, a mi ćemo pamtiti Anu Šimić i Mateu Matošević, naše članice na Olimpijskim igrama. Nismo propustili ni Svjetsko juniorsko prvenstvo gdje uz ranije spomenutu Filipović prokomentirali smo i muški dio - Hrvoja Čukmana i Arijana Islamija. Bacačke discipline i dalje su osjetljiva stvar na ovim prostorima.

Uz pohvale medaljašu Filipu Mihaljeviću, iskoristio se trenutak za 'obranu' najboljeg hrvatskog motkaša, Ivana Horvata, a naš Dominik Grdanjski osvrnuo se na hrvatski skok u vis u 2016. godinu uz najavu dolaska Filipa Mrčića i njegovu životnu priču koju možete pročitati ovdje.

IX. dio

Teško je zadržati potpunu objektivnost kada su u pitanju vlastiti uspjesi, ali činjenice nam idu u prilog, uspjesi poput trostrukog hat-tricka na Kup natjecanima, nikad više osvojenih medalja, što zlatnih, srebrnih, brončanih i sveukupno.

X. dio

2017. godina donosi nam oproštaj neponovljivog Usaina Bolta, ali i jednog velikog natjecanja kao što je Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo uz neke izazove našim sadašnjim (Luka Dubajić), ali i nekadašnjim članovima.

XI. dio

Velikih natjecanja ima u svakoj godini, a mi se veselimo da za ono najveće, u Londonu, imamo već jednu atletičarku koja je ispunila normu, naravno to je Matea Matošević u maratonu. Uz to se spominje 400 metara žena, ali i psihološki aspekti ovog specijala.

XII. dio

Vjerojatno 'najšareniji' isječak što se tiče velikog broja tema, od dobrih želja našoj mlađoj kadetkinji Tvrtković, Luki Modriću, ženskom visu što se tiče svjetskog rekorda.

Nakon neizbježnog osvrta na doping afere koje su i dalje prisutne, uslijedile su i neke zbunjujuće teme poput spominjanja poznatih poslovnih osoba u atletskom svijetu i čudnih terminologija disciplina.

XIII. dio

Sam naslov sugerira glavnu temu, ali spominje se i Europsko juniorsko i mlađeseniorsko prvenstvo kao i potencijalni natjecatelji tamo (Kovačić, Demir Kolarević i Filip Pravdica).

Zanimljiv papirić bio je s dobrim željama jednom od naših članova bacača, Luki Medvidoviću. Promjene u formatu sustava natjecanja su učestale što je više postao trend nego izolirani slučaj. 

XIV. dio

Uz Filipa Mrčića, našem klubu priključila se i Wanda Haber, Dominik Grdanjski skoro je imao šokantno priznanje, a na objektu kojem treniramo dogodile su se neke reparacije koje život čine barem malo udobnijim. Za kraj je tu osvrt na 'gluhu' sezonu Laure Štefanac i ono što ju čeka u 2017. godini.

XV. dio

Nakon prošlogodišnjih kritika Hrvatskom olimpijskom odboru, pronašle su se i ljepše riječi vezanu uz neke problematike (što ne znači da je apsolutno sve divno i bajno), a kako smo počeli tako smo i završili, lijepim željama za aktualnu godinu.

Puno sreće i uspjeha želimo svima u aktualnoj godini!

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook