Intervju i izjave

Štefulj nakon zlata na Prvenstvu Balkana u maratonu: "Vrlo pozitivno gledam prema OI u Parizu 2024." (VIDEO)

Ana u ugodnom razgovoru s tamošnjom novinarkom Foto: xsport (screenshoot) Ana u ugodnom razgovoru s tamošnjom novinarkom

Nedugo nakon završetka i pobjede na Prvenstvu Balkana u maratonu, Ana Štefulj bila je više nego prisebna za jedan intervju s tamošnjom novinarkom gdje se ukratko osvrnula o svom rezultatu, pobjedi, budućnosti i samom gradu domaćinu. U tom duhu donosimo i okviran prijevod pobjednice ove utrke.

Ana, čestitam na pobjedi i novom osobnom rekordu koji si popravila za 12 minuta, kako si uspjela u tome?

- Zaista ne znam. (Ono što) znam da sam bila spremna, doduše ne za ovakvu stazu koja nije bila najravnija te ima dosta uzbrdica i nizbrdica, a kada trčite maraton i na kraju vam nije lako, nisam bila optimistična za svoj rezultat. No na kraju, vjerujem da sam uspjela završiti prema planiranom s obzirom na treninge, fokus i ustrajnost proteklih mjeseci.

Jesi li osjetila da ideš prema pobjedi kada si vidjela tursku atletičarku iza sebe na razdaljini? Kako si se osjećala u tom trenutku?

- Ne, nisam (ispočetka) razmišljala da ću biti prva. Vidjela sam kako su počele, a počele su zaista brzo. Odlučila sam se za mirniji početak i mislim da je to bila vrlo dobra odluka. Drugu atletičarku iz Turske sam vidjela kako usporava i u tom trenutku sam mislila da sam drugoplasirana. Ulaskom u zadnji krug osjetila sam da mogu do pobjede i to me dodatno 'poguralo' u završnici utrke.

Jesi li u ovoj utrci razmišljala o Olimpijskim igrama ili dobrom rezultatu?

- Razmišljala sam (samo) o dobrom rezultatu, u ovom trenutku za mene bi Tokyo i OI bile nerealne i prerane jer trebam još vremena za napredak, ali pozitivno gledam prema idućim OI u Parizu u Francuskoj za 3 godine. Vidjet ćemo koliko ću napredovati u idućim godinama, trudim se biti realna oko onog što mogu i ne mogu napraviti te idemo korak po korak.

Želimo ti sve najbolje rezultate, za kraj - par riječi o Kijevu, kakvo ti je vrijeme, okolina i ljudi?

- Sletjela sam u grad dan ranije pa nisam imala dovoljno vremena za malo razgledavanja grada, nadam se da ću sada poslije utrke moći učiniti isto ako ću moći hodati (smiješak). Trenutačno iskustvo o ljudima u Kijevu mi je vrlo pozitivno, prijateljski su raspoloženi i navijali su za nas na početku i kraju utrke što je vrlo lijepo. 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook