Intervju i izjave

Penezić uoči povratka u Tbilisi: "Europsko mlađejuniorsko prvenstvo je moćnije od EYOF-a, trebat će biti još bolji" (VIDEO)

Bruno Penezić Foto: Renato Branđolica/tbilisi2016.com Bruno Penezić

Prije nastupa na prvom-povijesnom izdanju Europskog mlađejuniorskog prvenstva u Tbilisiju razgovarali smo s Brunom Penezićem koji se ukratko osvrnuo na svoju sezonu i prokomentirao neka od očekivanja u Gruziji, ali i Poljskoj gdje će se tjedan dana kasnije održati Svjetsko juniorsko prvenstvo.

U 2013. godini na kongresu u Skopju odlučeno je da s obzirom na postojanje Svjetskog mlađejuniorskog prvenstva, došlo vrijeme i za isto natjecanje, ali samo za natjecatelje starog kontinenta. U borbi za domaćinstvo prvotno su bili Italija, Gruzija i Slovačka. Potonja zemlja ubrzo je otpala, a u duelu je čast organiziranja ovog posebnog natjecanja pripala Gruziji i Tbilisiju.

Možemo pretpostaviti kako je presudilo to što se godinu dana ranije održavao Europski olimpijski festival mladih u istome gradu koji je poslužio kao više nego dobra generalna proba za ovosezonsko natjecanje.

Sve u svemu, drago nam je da se Europska atletika odlučila za ovaj potez s obzirom da natjecanje predviđeno za najbolje mlađe juniore i juniorke svijeta ima svoju povijest. Nadamo se da će i ovo europsko uspješno ispisati svoje prve stranice.

Za mnoge hrvatske atletičare i atletičarke ovo će biti povratak "na mjesto zločina", a među prvima koji nosi lijepa sjećanja je zasigurno naš Bruno Penezić koji je tamo prošle godine na novoizgrađenom atletskom stadionu nastupao u oba finala pritom ostvarivši svoja najbolja vremena u disciplinama 100 i 200 metara.

Uspon se nastavio i u 2016. godini:

dvoranska sezona...

"U samom startu sezone sam odlično krenuo, počelo je s uspjesima, a tako je i završilo. Iznenadilo me zlato na skoku u dalj, a zaključak na 60m je osobni rekord ispod 7 sekundi, 6.98."

uvod u sezonu na otvorenom...

"Počelo je s Prvenstvom Hrvatske u štafetama, ovaj puta nije bilo rekorda, ali same utrke bila dobre i zanimljive te sam napravio dobar 'nadražaj' za ostatak sezone".

razloga za zadovoljstvo bilo je i dalje...

"Ponosan sam što sam statistički bio najuspješniji pojedinac juniorskog Kupa Hrvatske, a isto vrijedi i za juniorski naslov na 200m te mlađejuniorski na 100 i 200m"

serijal međunarodnih natjecanja nije ga sputao...

"Nastupao sam na svojem prvom seniorskom prvenstvu Balkana kao najmlađi član štafete 4x100m koja je mogla biti drugoplasirana, ali nažalost je došlo do određenih grešaka u posljednjoj izmjeni te smo ostali bez plasmana. No za mene je to svejedno bila dobra utrka. Tjedan nakon toga u Srbiji na mlađejuniorskom prvenstvu Balkana pobjeđujem na 100 metara i tako postajem prvakom! TU je i novi osobni rekord od 10.92, s vjetrom u prsa -2.9."

potpuni fokus prebačen je na Tbilisi i Gruziju...

"Za početak, ispunio sam norme za natjecanje u tri discipline, 100, 200m i dalj. S obzirom na najmanje treninga, posljednje smo eliminirali. Prvi cilj će biti dodatno popraviti osobne rekorde na 100 i 200m, a prolasci u finale uvijek su želja."

svjestan je da je ovo ipak jedno posve drugačije natjecanje naspram prošlogodišnjeg...

"Od svih očekujem bolje rezultate, počevši od naše reprezentacije jer trebat će nam. Ovo je puno moćnije natjecanje od prošlogodišnjeg Europskog olimpijskog festivala mladih."

očekivanja i lijepih želja nema samo vezano za sebe...

"Uvjeren sam da Marino Bloudek može do medalje na 800m unatoč konkurenciji. No svima želim što više uspjeha, ne samo u Gruziji. Isto se odnosi na ekipu koja ide na Svjetsko juniorsko prvenstvo, a i na hrvatske olimpijce u Rio De Janeiru."

za kraj je dodao...

"Zahvalio bih se svom treneru na svemu, a svim ostalim trenerima želim da po završetku natjecanja budu ponosni na svoje atletičare ili atletičarke."

Bruno svoj put na 100m počinje u četvrtak, od 8:20h po hrvatskom vremenu, tada su na rasporedu kvalifikacije. Idući dan su na rasporedu kvalifikacije 200m, u popodnevnom programu od 16:30h. Sretno!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook