Intervju i izjave

Lazarić pred svoje prvo veliko natjecanje: "EP do 23 je veliko iskustvo" (VIDEO)

Paolo Lazarić Foto: AK Agram/EA/Renato Branđolica Paolo Lazarić

Kovačić i Pravdica nastupaju u jutarnjem dijelu programa, a Paolo Lazarić u kvalifikacije skoka u vis nastupat će u onom kasnijem, popodnevnom.

Naš 'Amerikanac' pomalo je u specifičnoj situaciji s obzirom da se neprestano natječe od 1. mjeseca, a već u startu je to po rezultatima djelovalo kao bitno kvalitetnija razina skakanja. Kulminacija svega uslijedila je 8.4. kada je na domaćem terenu (u Texasu gdje studira) sjajno preskočio 2.16m i tako poslao pravu poruku u Hrvatsku i sve nas istinski oduševio. 

"Već u dvorani sam skočio 2.09m što je ujedno bio i novi rekord fakulteta. Nastavili smo i na otvorenom s rekordima kada sam preskočio i tih 2.16. Veseli me što do sad imam najbolji prosjek skakanja što se konačnih rezultata tiče, negdje između 2.05 do 2.10."

Već je i ranije rekao kako je zadovoljan i odgovara mu život i studij u Sjedinjenim Američkim Državama.

"Snašli smo se u Americi i na faksu, a i u sportskom smislu je napravljen napredak. Tehnika mi je bolja nego prije i sa preskočenih 2.16m znam da mogu još više i od tog rezultata, ali i u cilju da mi prosjek kvalitetnih skokova bude još bolji. No nema žurbe jer vidim da stvari idu na bolje."

Očekivano, nakon naporne sezone vani, Europsko do 23 bit će mu i zadnje barem što se ove sezone tiče. Možda je umor prisutan, ali motiva ne nedostaje:

"Ovo je najveće natjecanje na kojem ću sudjelovati pa prije svega gledam na to kao jedno dobro i veliko iskustvo. S obzirom da mi je zadnje i još je Europsko, u motivaciju ne treba sumnjati, a osobno očekujem skok od 2.10+. Bude li prilike ovisno o razvoju kvalifikacija, napad na osobni rekord mi je uvijek primamljiv."

Posebno je istaknuo kako očekuje dobar rezultat od svog dugogodišnjeg sportskog kolege, ali i prijatelja (još dok su zajedno bili i u AK Kvarneru). Nije ostao samo na jednom Filipu, nego se osvrnuo i na drugog koji idući tjedan nastupa na juniorskom EP

"Od drugih na ovom natjecanju ponajviše očekujem dobar rezultat od Filipa Pravdice. Iskoristio bih priliku da pohvalim i visaša Filipa Mrčića koji odlično skače i ima potencijala da već ove sezone 'sruši' (ne doslovno) mojih 2.16m"

Poslije ovog očekuje ga odmor, pa priprema za SAD (još k tome ima neka testiranja koja treba odraditi na početku sezone) i počinje nova sveučilišna godina pa samim time i nova "američka" sezona.

No prije toga, želimo mu što više uspjeha bez ikakvog pritiska jer kako je i sam rekao, ovo mu je prvo veliko natjecanje, a sa ovogodišnjim rezultatom ga je neosporivo i zaslužio. Kvalifikacije muškog skoka u vis predviđene su za sutra (četvrtak) od 17:40h. Sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook