Intervju i izjave

Islami zadnji nastupa na Svjetskom juniorskom prvenstvu: "Svi mi u Poljskoj želimo biti što bolji" (VIDEO)

Arijan Islami Foto: Renato Branđolica/AK Agram Arijan Islami

Posljednji u nizu naših članova na Svjetskom juniorskom prvenstvu je diskaš Arijan Islami.

Bacanje diska na rasporedu je ostalo zadnja dva dana natjecanja u Poljskoj, diskaši će sigurno reći "šlag na tortu". Kvalifikacije su po običaju ujutro, a Arijan baca od 11:25h.

Svoj nastup ovdje već je najavio prošle godine ispunivši normu, a ove godine ju je potvrdio odmah na startu sezone na otvorenom. Njegov najdalji ovosezonski hitac 55.06 vidjeli smo upravo na našem Mitingu otvorenja sezone 2016.

Tjedan dana prije odlaska u Bydgoszcz, porazgovarali smo s Arijanom koji je imao puno toga za reći.

o aktualnoj sezoni...

"Uredna sezona, ali nisam posebno zadovoljan sa svime. Bio bih sretniji da nisam imao nekih poteškoća koje su me spriječile da budem na još većoj razini."

trenutaka za zadovoljstvo(a) je ipak bilo...

"Htio bih istaknuti ovogodišnji 6. uzastopni osvojeni juniorski Kup Hrvatske te prvo osvojeno ekipno seniorsko prvenstvo Hrvatske gdje smo pokazali o kakvoj ekipi se radi i 'naplatili' veliki trud koji se ulaže u ovaj klub. Pogotovo se to odnosi na stručno vodstvo koje moram pohvaliti za odličan rad. Ne samo sada, već svih ovih godina."

svjetsko juniorsko prvenstvo...

"Neću ništa posebno najavljivati nastup, svi smo tamo s ciljem da budemo što bolji i u svojem nastupu samim time osiguramo što bolji plasman. Drago mi je da se ispunila želja Hrvoja Čukmana da uđe u 20 najboljih na svijetu, a nedaleko od toga je bila i Dora Filipović."

iskustvo s prijašnjih velikih natjecanja...

"Prisutno je, nadam se kako će mi pomoći da ispravim neke greške koje su se događale."

lijepih riječi nije nedostajalo...

"Čestitao bih svim atletičarima i atletičarkama koji su ispunili norme što nije malena stvar, a zahvale šaljem trenerima i kolegama s kojima treniram."

ali ni onih manje lijepih riječi...

"No ne sviđa mi se razvoj situacije oko nekih događaja pod zadnje vrijeme, mislim da nije trebalo doći do njih, odnosno njega. Nije pošteno prema nekim drugima i zasigurno ću o svemu morati dobro razmisliti što uključuje i moje prisustvo u atletskim vodama. Otom-potom, svima želimo puno sreće i zdravlja" 

Znakovite riječi za kraj ili ne, pokazat će vrijeme, ali kao što je i sam rekao, fokusirat ćemo se na trenutno i aktualno. Sretno Arijan!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook