Intervju i izjave

Filipović uoči juniorskog SP: "Težim polufinalu i osobnom rekordu na 400m" (VIDEO)

Dora Filipović Foto: Renato Branđolica/AK Agram Dora Filipović

Već u utorak nam počinje 16. izdanje Svjetskog juniorskog prvenstva, natjecanje koje se nakon ruske afere preselilo u Poljsku i Bydgoszcz koji je tako iz godine u godinu domaćin velikih natjecanja.

Prošle godine su organizirali jedino specifično, Europsko prvenstvo gluhih, ove godine su hrabro 'uskočili' za Svjetsko juniorsko prvenstvo, a iduće godine je na rasporedu Europsko mlađeseniorsko prvenstvo. 

Ovogodišnje natjecanje održava se u datumskom rasponu od 19. do 24. srpnja.

Na put je na kraju otišlo 9 hrvatskih reprezentativaca uz 6 pratećih osoba, a jedna od onih koja prva nastupa na sada već kultnom stadionu Zdzisław Krzyszkowiak je upravo Dora Filipović.

Starija juniorka u svojoj prvoj sezoni koja već ima niz međunarodnih nastupa za Hrvatsku među kojima se svakako ističe Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo, ali i Svjetsko juniorsko prvenstvo još otprije dvije godine u Eugeneu, Americi. Tada je nes(p)retno bila diskvalificirana, ali nastup se svakako pamti.

Tako mlada, a već ima staž kojim se može malo tko pohvaliti. Ipak, nije mišljenja da je to nešto posebno bitno: "Ne mislim da će mi sva ta prijašnja iskustva previše značiti, svaka utrka donosi nove situacije."

Početnim dijelom sezone nije bila zadovoljna, ali kasnije: "Nisam bila posebno zadovoljna startom sezone odnosno dvoranom, mislim da je to moglo biti puno bolje. Što se tiče sezone na otvorenom, osjećaj je suprotan, zadovoljna sam do sad postignutim rezultatima. Pogotovo s onim na 400m jer sam napokon ušla u pravi trening i ponovno se 'spustila' ispod 55 sekundi."

Ipak, fokus nije samo na 400m već: "Želja je još dodatno popraviti 100 metara te biti brži od 12 sekundi, to planiram pokušati poslije ovog natjecanja na seniorskom prvenstvu Hrvatske."

Što se samog svjetskog prvenstva tiče, nije bila sklona prevelikim najavama već realnim željama: "U Bydgoszczu težim prolasku u polufinale i postizanju osobnog rekorda." 

Zahvaljujemo se Dori na ovoj lijepoj najavi, a njezina kvalifikacijska priča na 400m počinje u utorak, prvog dana, u 19:10h i po lokalnom, a i našem vremenu.

Samo hrabro i sretno!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook