Intervju i izjave

Ambiciozni Agrameri i Agramerke najavili svoje nastupe na juniorskom EP i mlađejuniorskom SP (VIDEO)

Kovačić, Petters, Islami, Filipović i Čukman Foto: Renato Branđolica Kovačić, Petters, Islami, Filipović i Čukman

U Eskilstuni, Švedska, održava se Europsko juniorsko prvenstvo od 16. do 19. srpnja dok u Kolumbiji, Cali, počinje Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo, od 15. do 19. srpnja, dan ranije. Povodom toga razgovarali smo s našim reprezentativcima i prenosimo vam neka njihova razmišljanja.

Naravno, to su Mateo Kovačić, Arijan Islami, Anamarija Petters (Europsko juniorsko prvenstvo), Hrvoje Čukman i Dora Filipović (Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo).

Mateo Kovačić i Hrvoje Čukman sa željama za finale

Mateov intervju počinje u 10 minuti i 53 sekundi.

Mateo svoj put započinje u četvrtak, 12:50h, a Hrvoje također u četvrtak, ali 0:10 po našem vremenu.

Arijan Islami po osobni rekord na disku

O dosadašnjim nastupima i nastupu na Europskom juniorskom prvenstvu reći će: "Nije bilo loše, radi lošeg spleta okolnosti u dvorani nisam nastupao tako da mi je prvo natjecanje bilo u Splitu i dobro je počelo, odmah sam ispunio normu. Bio bih vrlo zadovoljan kada bi sada prebacio i taj osobni rekord iz Splita (56.63) u konkurenciji kvalitetnih bacača."

Od drugih posebno se osvrnuo na Demira Kolarevića i Hrvoja Čukmana: "Nadao sam se kako će Demir prebaciti 18m na Europskom mlađeseniorskom prvenstvu (bacio je 17.36, op. a.). Što je tu je, čuli smo se telefonski, rekao mi je kako su uvjeti bili grozni od kiše koja je padala te kako su se u hotelu cijelu noć odvijali radovi i nitko nije mogao u miru spavati (ništa od ovog se nije dogodilo, priča je izmišljena, op. a.). No uopće ne sumnjam da će uskoro prebaciti tu daljinu. Vjerujem u Hrvoja da može do medalje u Kolumbiji na 400m prepone."

Po njemu su svi opravdali očekivanja s tim da: "Jedino sam možda očekivao kako će Katarina Ivšac biti u igri za 400m prepone, ali nažalost 'više sfere' su je zaustavile u tome".

Istaknuo je ime koje ga je ugodno iznenadilo ove sezone: "Ivan Blažević na kladivu. Jednostavno je bljesnuo ove sezone."

Završio je u pozitivnom tonu: "Na kraju svega, htio bih se zahvaliti trenerici Lili Ćulibrk, a ponajviše treneru Matiji Jakopović koji me toliko 'maltretira' da sam mu izuzetno zahvalan. Uz to pridonosi odlična atmosfera na treninzima zahvaljujući Marku Kataliniću i Nedžadu Mulabegoviću."

Kvalifikacije bacanja diska predviđena su u 11:30h ili 12:50h, ovisno o skupini.

Anamarija Petters

U 2015. vratila se zdrava i zaliječena: "Početak sezone nije baš bio bajan, naime na dvoranskom prvenstvu Hrvatske u Beču na 800m nisam uspjela obraniti naslov, ali zato prvom utrkom na otvorenom, točnije na Zimskom prvenstvu Hrvatske pobjeđujem i počinje moja dobra serija. Ne mogu reći kako nisam zadovoljna učinjenim jer ipak sam kasnije započela s treninzima za ovu sezonu radi ozljedu koju sam htjela sanirati u potpunosti."

Nastavak sezone ponudio je nove uspjehe i normu vrijednu Eskilstune: "Redovito sam trčala na razini osobnog rekorda te mi se forma polako podizala i tako sam u zadnjem pokušaju istrčala normu za Europsko juniorsko prvenstvo. Od sebe očekujem dobru utrku i barem osobni rekord."

Visoka očekivanja ima za druge naše članove: "Svi imaju šanse za finale, a neki čak i za medalje što im iskreno želim jer mislim da su svojim radom i trudom to zaslužili."

Kraj sezone u njenom slučaju se bliži: "Još seniorsko prvenstvo Hrvatske i nadam se Balkansko prvenstvo. U ostalim natjecanjima klubu i svojima želim puno sreće u postizanju što boljih rezultata. Za kraj bih se zahvalila ponajviše trenerici Ljiljani Ćulibrk, ali i cijelome klubu na podršci koju sam imala u 'hvatanju' norme i općenito na svemu u ovih 7 godina!"

Anamarija nastupa u četvrtak u 15:50h na kvalifikacijama 800m.

Dora Filipović

Ova sezona je rano počela, već nizom dvoranskim nastupa: "Trčala sam na dvoranskim prvenstvima gdje sam na kraju na 60m postavila novi državni mlađejuniorski rekord. Vrijeme 7.69. "

U sprinterskom štihu je nastavila, na 400m smo je prvi puta ove sezone vidjeli tek u 6. mjesecu nakon nekoliko nastup na 100 i 200m, ali odmah u prvom nastupu je ispunila normu za Kolumbiju gdje ima cilj: "Želja mi je popraviti svoj ovogodišnji rezultat i uspijem li u tome, mogla bih osigurati nastup u polufinalu. Od drugih očekujem da daju sve od sebe i tako ispune svoja očekivanja."

Nedugo nakon Kolumbije slijede novi izazovi: "Nadam se što boljem nastupu na seniorskom prvenstvu Hrvatske, voljela bih biti u prve četiri i tako si vjerojatno osigurati nastup na seniorskom prvenstvu Balkana".

Dorin prvi nastup očekujemo po našem vremenu u srijedu, 19:40h, disciplina 400m (kvalifikacije).

 

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook