Logo
Ispiši ovu stranicu

Apsolutna dominacija: Osvojen seniorski Kup Hrvatske s rekordnim brojem bodova!

Yann Senjarić i Katarina Ivšac primili su trofej sveukupnog pobjednika seniorskog Kupa Hrvatske Foto: AK Agram Yann Senjarić i Katarina Ivšac primili su trofej sveukupnog pobjednika seniorskog Kupa Hrvatske

U Zagrebu se održao Kup Hrvatske za seniore i seniorke nakon kojeg možemo biti itekako zadovoljni i ponosni na naš klub i sve članove te članice. Pogotovo kad se sjetimo kratke povijesti vezane uz naš klub i ovo kultno natjecanje.

S obzirom na posebnost ovog uspjeha, ovaj puta ne donosimo objedinjeni članak prvog i drugog dana ili zasebno, već smo radi preglednosti podijelili izvještaje prema kategorijama. Točnije:

"Veliki povratak Agramerki: Ponovno najbolje na Kupu Hrvatske za seniorke"

 

"Agramerima najuvjerljivija pobjeda u povijesti Kupa Hrvatske za seniore"

 

Osvojeni bodovi za sjećanje

Prije 5 godina (2011.) Agramerke su osvojile prvi seniorski Kup za naš klub i tako barem u tom dijelu prekinuli sedmogodišnju dominaciju Dinamo Zrinjevca. Iduće godine ponovno smo u ženskoj konkurenciji uspjeli obraniti naslov.

U 2013. godini seniorke su ponovno iznijele najveći teret, ali ovaj puta su i do trofeja (ne za 1. mjesto) došli seniori te zajedničkim snagama osvajamo prvi sveukupni naslov pobjednika Kupa Hrvatske (uz kategoriju seniorki).

Godina nakon toga ponovno je donijela bljesak sa Svetica i zasluženu pobjedu Dinamo-Zrinjevca u sve tri kategorije.

No već 2015. daje nagovještaj mijenjanja stvari, i to kod nas kada Agrameri preuzimaju glavnu ulogu i veći teret te osvajaju svoj prvi trofej u konkurenciji seniora.

I tako dolazimo do sadašnjosti i 2016. godine kada smo uspjeli po prvi puta u povijesti kluba osvojiti sve tri kategorije! Uvjerljivost je neosporiva.

Agrameri su osvojili 519 bodova što nitko do sada u povijesti ovog natjecanja nije uspio napraviti (probiti granicu od 500 bodova). Skoro su dečki bili bolji od drugoplasirane ekipe ne za dvostruko, nego trostruko više bodova!

Nakon tri godine trofej najboljih seniorki pripao je našim članicama s osvojenih 367 bodova! Matematikom dolazimo do više nego zaslužene pobjede od 886 bodova što je ujedno i novi rekord, nitko nikada nije osvojio toliko bodova na natjecanju koje iza sebe ima veliku tradiciju.

Hvala velikoj generaciji

Pritom vrijedi napomenuti kako se ono nekad znalo održavati i u sustavu s drugačijim brojem osvojenih maksimalnih bodova (8), a i od prošle godine je sukladno popularizaciji uvedena i disciplina hodanja. No brojke su tu, i budite sigurni, pamtit ćemo ih.

Uz to, vrijedi spomenuti kvalifikacijski sustav. Kvalifikacije se održavaju tijekom cijele sezone i nastup zaslužuje najboljih 16 u Hrvatskoj (izuzevši svih onih koji nemaju pravo nastupa u seniorskim disciplinama) prema tablicama sezone tijekom aktualne godine. Krajnji rok bio je posljednji vikend prije ovog natjecanja.

I ovim putem, zahvaljujemo se svim našim članovima i članicama koji su nastupali na zaista sjajnom odazivu te što su prepoznali ideje svojih trenera i trenerica te u postojećem sustavu natjecanja nastupili sa jasnom idejom i ciljem.

To se odnosi na svakog tko je na bilo koji način pridonio novom uspjehu za sjećanje.

Pritom moramo istaknuti našeg najzapadnije pozicioniranog člana, Yanna Senjarića koji se tek nedavno vratio s odmora i počeo trenirati, ali nije ostao imun na poziv da dođe na Kup, i eto, zaista je došao iz Ženeve samo radi natjecanja ovdje i to u 5 disciplina - 200m, 400m prepone, 800m i štafete 4x100 i 4x400m. 

Može biti za primjer i uzor svakome, a isto se odnosi i naše olimpijke Anu Šimić i Mateu Matošević koje također nisu propustile ovo natjecanje.

Puno je tu još imena, svatko tko može, prepoznat će se u tim riječima. U svakom slučaju je bilo onih koji nisu bili 100% spremni, ali svoj ego nisu stavljali ispred svih već su se sjajno prilagodili odgovarajućoj situaciji i pokazali pravi ekipni karakter. Naravno, dogodi se da netko i nije mogao nastupiti, ali u tako velikom broju, statistika ponekad odigra svoje...

Cjelokupna atmosfera nas je oduševila i zato se nagrada za sav uloženi trud (ne samo na ovom natjecanju, već tijekom cijele godine jer je trebalo zaslužiti nastup u finalu) itekako isplatila. Svaka godina i sezona su priča za sebe i baš zato nam je drago što ovogodišnju priliku nismo propustili. Veselimo se idućim izdanjima i novim sportskim nadmetanjima sa drugim atletskim klubovima.

Uz ove posebne zahvale, čestitamo atletičarima, atletičarkama te trenerima i trenericama!

  • Natjecanje: Kup Hrvatske za seniore i seniorke, finale
  • Mjesto: Zagreb
  • Datum: 10. i 11.9.2016.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.