Logo
Ispiši ovu stranicu

Raznolik ostatak tjedna s međunarodnim natjecanjima prije početka Europskog seniorskog prvenstva

Bilo kuda, Agram svuda Foto: AK Agram Bilo kuda, Agram svuda

Prije nego što idući tjedan, od 6. do 10. srpnja (srijede do nedjelje) u Amsterdamu u borbu za što bolje rezultate, plasmane i medalje krenu najbolji atletičari i atletičarke Europe, imamo još podosta natjecanja za ispratiti pred kraj ovog tjedna.

Štefanac nakon Europskog, na Svjetskom prvenstvu gluhih

Tako se u Staroj Zagori (Bugarska) nalazi naša Laura Štefanac koja se i ove godine natječe u konkurenciji gluhih i nagluhih. Rang je najviši mogući - Svjetsko seniorsko prvenstvo.

Podsjetit ćemo vas na veličanstvene uspjehe otprije, prošle godine je na Europskom prvenstvu osvojila broncu u bacanju koplja, a godinu ranije na istom natjecanju, samo za juniore, osvaja čak zlatnu (koplje) i dvije srebrne (kugla i disk) medalje.

Natjecanje je počelo već prošli tjedan odnosno vikend (25. lipnja), a završava ovu nedjelju. Već je i ostvarila svoj prvi nastup, praktički je doputovala i odmah nastupala u bacanju kugle. Bilo je to u srijedu, a s bačenih 12.05 pripalo joj je 7. mjesto.

Četvrtak je bio dan odmora, a već danas (petak) je na rasporedu bacanje koplja (16h), njezina primarna disciplina i bit će zanimljivo za otkriti koliko europska bronca može u svjetskim okvirima. Svoj nastup u Bugarskoj završit će sa subotnjim bacanjem diska (17:30h).

Nije jedina koja se natječe u subotu.

1. izdanje PH u hodanju na 50 i 20km

Osim seniorskog prvenstva Hrvatske koje je na rasporedu zadnja dva dana u 7. mjesecu, početak nam donosi prvo izdanje Prvenstva Hrvatske u hodanju na 50km za seniore i 20km za seniorke. Njega možemo gledati kao domaće, ali zapravo i međunarodno.

Drago nam je da ćemo i ovim natjecanjem priključiti korak s velikim dijelom ostatka svijeta koji već duže vremena održava ove discipline unutar svog prvenstva. Ipak, sam takav događaj bio bi (u ovom trenutku) prevelik zalogaj za Hrvatsku stoga će se prvo izdanje održati u Austriji, Oed-Waldeggu.

Pritom naprosto moramo istaknuti naše članove koji će sudjelovati i 'zaokružiti' ovo prvenstvo. Kod seniora (8:30h) će to biti Bruno Erent, a kod seniorki (juniorki) od 12h Ivana Renić, Antonela Golobić i Petra Jakopović. Nadamo se da ćemo za prvu godinu dobiti natjecanje na kojem se može podijeliti regularan set medalja.

Mlađi juniori i juniorke u Kruševcu

Hodači će taman završavati sa svojim nastupima, a mlađi juniori i juniorke iz Hrvatske boriti za što bolji plasman, rezultat, pa možda i medalju na mlađejuniorskom prvenstvu Balkana. Red je došao na Kruševac na novom izdanju njihove atletske staze i stadiona tamo i vjerujemo kako će uvjeta za kvalitetan rezultat itekako biti.

Ranije smo već pisali o našim hrvatskim reprezentativcima, a sada imamo i više informacija, kao što je preliminarno vrijeme održavanja disciplina. Tako će Karla Kovačić nastupati od 13:30h (troskok), Ema Glas 15h (skok u vis), Bruno Penezić 15:35-15:45h uz potencijalno finale u 16:55 (100m) te 19:30 (štafeta 4x100m), Katarina Vukančić 17:30h (1500m) i Zlatko Kožuhar 18:40 (3000m).

Pomaci u satnici su uvijek mogući, ali to u ovom trenutku ne možemo znati.

Bez nekog posebnog dvoumljenja želimo puno sreće svim našim članovima i članicama koji se nalaze na različitim lokacijama, neka nam se vrate sa što boljim ostvarenjima!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana