Logo
Ispiši ovu stranicu

RASPIS Prvenstvo Hrvatske u štafetama: 4. izdanje donosi i novu disciplinu

Vizual Foto: AK Agram Vizual

Prošlogodišnje treće izdanje bilo je vrhunsko po mnogim segmentima, počevši od samog odaziva pa zatim i rezultata koji su se postizali tijekom natjecanja čemu svjedoči niz hrvatskih rekorda. Uz sve to, uzbuđenja nije nedostajalo te se nadamo kako nas nešto slično očekuje i sada za aktualno 4. izdanje.

Za to se već u startu dodatno pobrinuo Hrvatski atletski savez tj. njegova Natjecateljska komisija koja nastavlja pratiti trendove u svjetskoj atletici pa tako nakon što je IAAF za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u štafetama uveo nove discipline, poput one 2x2x400m MIX tako ćemo i mi navedenu imati u sklopu ovog natjecanja.

Radi se o zanimljivoj mješovitoj štafeti koja se sastoji od 'samo' 2 člana (M i Ž), ali zato jedan član trči dvije izmjene. Svaki od njih ide po dvije izmjene (1. i 3. ili 2. i 4.) s redoslijedom po slobodnom izboru. Ovo je svakako nešto što nismo imali prilike vidjeti na ovim prostorima (i šire), a kad već spominjemo zanimljivosti recimo da se ove godine SP u štafetama i PH u štafetama odvijaju u istim terminima, s razlikom što naše natjecanje traje jedan dan.

Raspis se može pogledati u linku ispod članka i molimo sve da s posebnom pozornošću čitaju i pridržavaju dokumenta koji je opširniji nego inače, ali s razlogom. Za sve ostale upite postoje naši kanali komunikacije, kao i mogućnost obraćanja Hrvatskom atletskom savezu.

Drago nam je što se ovo natjecanje sada već možemo reći, etabliralo i pokazalo kao jednim izrazito uspješnim projektom u kojem sezonu započinjemo u timskom, a ne pojedinačnom duhu. Ove godine je čak naspram prijašnja tri izdanja i u malo kasnijem terminu te ćemo vidjeti što će to značiti. Nadamo se samo što boljim vremenskim uvjetima, prošlogodišnji su bili nestvarno dobri...

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2018 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.