Logo
Ispiši ovu stranicu

Murić brani naslov prvaka Hrvatske na 22. Zagrebačkom maratonu, višebojci u Varaždinu

Isječak s postera za ovogodišnje izdanje Zagrebačkog maratona Foto: zagreb-maraton.com Isječak s postera za ovogodišnje izdanje Zagrebačkog maratona

Nekako se 'poklopilo' da su nam ovaj vikend u fokusu dva zaista nimalo jednostavna (samim time i izuzetno cijenjena) natjecanja, a to su prvenstva Hrvatske u maratonu i višebojima.

Ne želimo u ovom trenutku ulaziti u neke općenite rasprave što je najteže ili najlakše (na kraju svega, mišljenja se uvijek razlikuju), ali uvijek istaknemo maraton i višeboj kao natjecanja na kojem naprosto ne može nastupiti svatko i oni koji se uspijevaju natjecati zaslužuju respekt.

Prvenstvo Hrvatske u maratonu (22. Zagrebački maraton)

Prošle godine prvenstvo Hrvatske u maratonu održavalo se u Plitvicama, a ove godine prvenstvo Hrvatske ponovno će se (nakon 2011.) održati u sklopu Zagrebačkog maratona koji će doživjeti svoje 22. izdanje s početkom u nedjelju, 10h.

Osim same maratonske utrke, trčat će se i polumaraton te utrka građana dugačka 5km koja je nakon jučerašnje objave gradonačelnika Bandića (kako će i u njoj biti novčanih nagrada) dobila posebnu pažnju i interesa nedostaje.

Organizatori su najavili napredak naspram prošle godine u što vjerujemo i želimo im da se to ostvari. Nastupat će i puno naših članova (utrka građana i polumaratona), ali ipak ćemo prije svega pratiti našeg jedinog maratonca, Gorana Murića.

Prošle godine ostvario je svoj san i postao prvakom Hrvatske u ovoj disciplini, tog lijepog događaja i vijesti uz videozapis možete se prisjetiti posjetite li ovaj članak.

Pritiska nema, prošlogodišnji naslov nitko mu ne može oduzeti, a mi Goranu želimo puno sreće i što uspješniji nastup! Hoće li to biti obrana naslova, osvajanje nove medalje ili neki dobar rezultat, otkrit ćemo u nedjelju.

Prvenstvo Hrvatske u višebojima

I ove godine spomenuto natjecanje iz naslova održava se u Varaždinu gdje će se tijekom subote i nedjelje (od 10h do 16h otprilike) natjecati sve mlađe dobne kategorije od limača i limačica (rođeni 2002. godine i kasnije) do seniora i seniorki, odnosno od troboja do desetoboja!

Nas će najviše zanimati šestoboj (kadeti) gdje nastupa Hrvoje Čukman, sedmoboj (mlađe juniorke) gdje nastupa Katarina Ivšac i osmoboj (mlađi juniori) s dvojicom predstavnika u liku Matea Kovačića i Davida Lavrenčaka.

Luka Dubajić je također prijavljen, ali ipak neće sutra nastupiti. Više informacija (satnicu, broj prijavljenih i sl.) možete pogledati u samim startnim listama.

Hrvoju, Katarini, Mateu i Davidu također želimo što uspješnije nastupe!

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.