Logo
Ispiši ovu stranicu

Petters postala 'Amerikanka', započinje studij u SAD

Anamarija Petters Foto: AK Agram/Renato Branđolica/wikipedia Anamarija Petters

Anamarija se odlučila za put preko bare, ali ne iz turističkih razloga, već onih bitnijih, obrazovnih i sportskih.

Izbor je već ranije 'pao' na "University of Texas at Arlington", a sportska (američki rečeno "athletic") ekipa koja ih predstavlja su "UT Arlington Mavericks", a često se zna rabiti i skraćenica "UTA Mavs" što se vidi i po domeni službene stranice.

Poznato je kako u Sjedinjenim Američkim Državama drugačije funkcionira obrazovni-sportski sustav, vjerujemo da su barem neki od vas i upoznati s time.

Podržavamo njezin izbor, prije svega se nadamo kako će ispuniti svoje ciljeve u kontekstu obrazovanja, a s obzirom na to da su sportski motivi i želja više nego prisutni, radi se o odličnoj prilici i šansi da konačno trenira u normalnim uvjetima kakvi priliče kraljici sportova.

Naravno, uz sve to, treba uzeti i u obzir prilagodbu jednom drugačijem svijetu, ali želimo joj uspjeha u svim poljima.

Govoreći o sportskom dijelu priče, zanimljivo je kako već od 1.9 prema njihovom kalendaru bi trebala započeti sezona krosa, a Anamarijino ime nalazi se i na rosteru.

No sve u svoje vrijeme, prema informacijama koje imamo tek se smjestila tamo i prvi dojmovi su pozitivni. U idućim danima koje slijede i sama će biti više informirana o svojoj novoj sezoni (koja će sigurno imati malo drugačiji tijek naspram ovih godina u Hrvatskoj), a i mi ćemo se javljati s novostima.

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.