Međunarodna natjecanja

VIDEO: Sandra Perković za povijest osvojenim naslovom svjetske prvakinje, čestitamo!

Uzela jedino što joj je nedostajalo - naslov svjetske prvakinje Foto: EPA Uzela jedino što joj je nedostajalo - naslov svjetske prvakinje

Hrvatska atletika već nakon drugog dana Svjetskog prvenstva u Moskvi ima zlatnu medalju zahvaljujući nepobjedivoj Sandri Perković koja je osvojila jedini naslov koji joj je nedostajao!

Nikada nije jednostavno natjecati se pod bremenom favorita, povijest atletike i sporta općenito nedvojbeno je to više puta pokazala (i pokazuje) - ne pobjeđuju uvijek favoriti. No to se ne može reći za Sandru koja uvijek pobjeđuje i ove sezone ne zna za poraz, a možemo proširiti priču i reći kako je unutar ove dvije godine samo jednom izgubila, a i tada je bila druga.

Natjecanje je otvorila manirom prave šampionke i odmah bacila 67.52, a dodatno učvršćivanje vodstva uslijedilo je već odmah u idućoj seriji s bačenih 67.99. Rezultat više nego dovoljan za uvjerljivu pobjedu nad ostalim konkurenticama!

Ovime je postala treća diskašica u povijesti koja je osvojila svjetski i olimpijski naslov, ali ne zaboravimo kako je tu i naslov europske prvakinje koji Sandru čini jedinstvenom! Naime, do ovog trenutka nitko u povijesti ove discipline nije uspio ujediniti sva tri naslova! Uz ta tri ne zaboravimo i na još jedno zlato, na jednom lijepom natjecanju kao što su Mediteranske igre, a tu je i već davno osigurani naslov pobjednice Dijamantne lige (drugu godinu zaredom!).

Ako ste kojim slučajem propustili njezin veličanstveni nastup ili ga kao svi mi želite pogledati barem još jedanput, zabilježili smo to u obliku videozapisa.

Velike čestitke Sandri Perković i obitelji, njezinom klubu AK Dinamo-Zrinjevac i treneru Edisu Elkaseviću. Ne zaboravimo ni na njezinu dob od 23 godine, nastavi li ovako, donijet će nam još radosti barem jednako kao sada, a vjerojatno i više.

Ocijeni sadržaj
(0 glasova)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook