Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDEO: Mrčić zaključio svoj nastup na SP do 20 godina u Tampereu

Vizual natjecanja Foto: IAAF Vizual natjecanja

Sukladno jučerašnjim najavama, u finalu skoka u vis na Svjetskom juniorskom prvenstvu nastupio je Filip Mrčić.

Kao što smo već ranije najavili, naš član je u četvrtak ostvario uspjeh karijere s obzirom na to da se radi o njegovom najvećem međunarodnom ostvarenju do sad. Ipak, finale uvijek sa sobom nosi neke zamke. 

Zanimljivo je što su se ove godine organizatori odlučili na jutarnji termin finala, a krenulo se i s poprilično visokom početnom visinom od 2.07m. Filip tu nije imao problema, ali oni su pomalo i očekivano krenuli na 2.12m gdje nije imao pravi skok da uspije nadmašiti tu visinu (kao npr. u kvalifikacijama) iako nije bio bez šanse da uspije preskočiti navedeno.

Ipak, nijanse odlučuju, kao što su mu u kvalifikacijama donijele finale, tako je sada ovdje i završio sa svojim nastupom kojim će vjerojatno biti manje zadovoljan naspram kvalifikacijskog. Zaključkom ovog nastupa završava kao 13. junior svijeta što je nemala stvar, štoviše... Cjelokupno se sigurno radi o vrlo vrijednom iskustvu i uspjehu koji će osobi poput njega sigurno biti jedan novi motiv za neka nova uzbuđenja koja slijede pred njim.

Jedno ga već čeka idući tjedan kada će imati novi reprezentativni nastup u Staroj Zagori gdje se održava Balkansko seniorsko prvenstvo. Inače, sam skok u vis bio je još dodatno zanimljiv radi činjenice da smo dobili dva prvaka iz Grčke i Meksika (Antonio Merlos i Roberto Vilches) koji su odlučili ne ići u pripetavanje tj. "jump-off", a da stvari budu još bolje - dobili smo i dva trećeplasirana, JuVaughn Blake i Bretyton Poole. Sjajno!

Još jednom, čestitamo na postignutom ovdje i okrećemo se novim natjecanjima koja mu slijede!

Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2023 | Sva prava pridržana