Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDEO: Lončarek i Vukančić do povijesnih pobjeda na prvom tromeču Hrvatske, Srbije i Slovenije

Ivana Lončarek i Katarina Vukančić Foto: AK Agram Ivana Lončarek i Katarina Vukančić

Iza nas je prvi dvoranski seniorski susret reprezentacija koji se održao u atletskoj dvorani u Novom Mestu. Unutar reprezentacije Hrvatske naše dvije članice ostvarile su i dvije pobjede, prve u nizu na ovom natjecanju koje ima ideju da postane i tradicionalno.

Ivana Lončarek nastavila je s pobjedama na 60m prepone, iako to na energetskoj razini ovdje nije bilo na željenom, treba biti zadovoljan 1. mjestom i vremenom 8.35 radi puno prostora kojeg je ostalo nakon ove utrke.

Kako je ovo bila jedna od prvih disciplina na programu, Ivana je ujedno i prva hrvatska pobjednica (kojih općenito nije bilo puno ovdje) na tromeču.

Uostalom, dvoranska sezona je na svom početku i prave (bolje) utrke tek slijede. Isto vrijedi i za 60 metara gdje je istrčanih 7.73 vrijedilo 5. mjesta.

Neplanirano je na 3000m startala Katarina Vukančić koja je ovdje trebala trčati samo 1500 metara.

Nažalost, kolegica iz reprezentacije (Valentić) je nes(p)retno nastradala neposredno prije odlaska na samu utrku, a Katarina je nakon toga praktički sama ponudila nastup kao zamjenu kako ne bi izgubili bodove koji su se vodili na ovom natjecanju.

Reakcija za svaku pohvalu, praktički je nezagrijana otišla trčati 3000m i taktički odradila to na vrhunskoj razini te na koncu i pobijedila u vremenu 10:16,62!

Bilo je tu ponešto promjena u poretku tijekom utrke kada je u pitanju konkurencija, ali kada je trebalo, zadnjih 150ak metara naša članica je prebacila u brzinu više i iskoristila priliku za pobjedom.

Nakon toga ipak se ponešto i potrošila stoga 1500 metara možda nije trčala u brzini kojoj je htjela, ali i u takvom stanju je došla do 4:43,47 i visoke 2. pozicije.

Bratulić u svojoj najboljoj utrci na 3000m

Na 3000m kod muškaraca Petar Bratulić iskoristio je dobru utrku i stigao do svog ne samo osobnog već i apsolutnog osobnog rekorda od 8:27,77!

Lijep je to rezultat, posebice kada se uzme u obzir da na otvorenom u ovom ritmu možemo očekivati samo još brže rezultate. Pripalo mu je 5. mjesto, a nakon njega ciljem prolazi Ivan Dračar koji ciljem prolazi s 9:13,97.

Mateo Ružić ovaj puta je 400 metara trčao za 48.10 čime je zaslužio sveukupno 3. mjesto, bila je to ipak i ponešto drugačija utrka od one u Zagrebu otprije par dana. 

Kao i uvijek, trčao je štafetu 4x400m gdje mu se priključio Jakov Vuković, a uz Šalamona i Stojanovića stigli su do 3:14,23 što je nedaleko od hrvatskog rekorda u dvorani, a time su bili drugoplasirani.

Na skoku u vis kod žena i kod muškaraca imali smo osvojena 2. mjesta zahvaljujući našim članovima.

2 x 2. na skoku u vis

Ana Šimić počela je svoju novu sezonu u nešto malo drugačijem ritmu, kasnije nego inače (što je i očekivano nakon nikad kasnijeg SP i Dohe) i izvjesno je da će radi sezone na otvorenom ciljat nešto kraću dvoransku.

Ovdje je skočila 175cm i u daljnjim propuštanjima nije išlo više od toga, ali ne sumnjamo da će već na idućim natjecanjima uslijediti veće visine.

Kasnije je na scenu stupio Filip Mrčić koji je ponudio još bolji nastup nasuprot subotnjeg kada je ponovno bio zlatni mlađi senior. Sada nije bilo 2.04 već 2.07m, a plasman je više nego dobar - već spomenuto 2. mjesto.

Imali smo i na izvankonkurencijskih 60 metara Alena Kolara koji se dodatno ubrzao i nakon 7.03 stigao do pobjede u svojoj skupini s još bržih 6.96. To je sad već samo 2 stotinke daleko od osobnog rekorda.

Čestitke svima!

  • Natjecanje: Dvoranski tromeč reprezentacija CRO-SLO-SRB
  • Mjesto: Novo Mesto (SLO)
  • Datum: 22.1.2020.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.