Međunarodna natjecanja

VIDEO: Čestitamo dvoranskoj svjetskoj bronci, Filipu Mihaljeviću i četvrtoplasiranoj Andreji Ivančević!

Senzacionalni Filip Mihaljević Foto: Getty Images Senzacionalni Filip Mihaljević

Fantastično natjecanje prvog, odnosno drugog dana Svjetskog dvoranskog prvenstva u Portlandu! Prije svega, još jedna veličanstvena večer za hrvatsku atletiku koju se svim silama 'neke struje' trude marginalizirati pa čak i diskriminirati, ali nećemo danas o crnilu, bit će prilike za to, velike čestitke malom, ali sjajnom hrvatskom duetu Mihaljević i Ivančević!

Filip Mihaljević, član ASK Splita, već u prvoj seriji najavio je pohod na medalju, otvorio je sa 20.64 što je bilo samo 5 centimetra slabije od njegovog aktualnog osobnog rekorda. I taj rezultat na kraju bi bio dovoljan, ali inspiracija je bila očigledna, kugla je svaku seriju letjela preko 20 metara, a sve je kulminiralo u 5. seriji kada je sletjela na distancu od 20.87 (ovaj hitac nažalost nije prikazan u prijenosu). Na kraju samo 2 centimetra manje od dvoranskog srebra.

No za ovog mladog dečka (21 godina mu je tek), aktualnog europskog mlađeseniorskog prvaka ove discipline, a i ranije europskog juniorskog doprvaka, ovo je jedan novi veliki iskorak i potvrda velikog talenta, ali sada već i klase. Čestitamo njemu, obitelji, trenerima, klubu, sveučilištu i svima koji stoje iza ovog uspjeha.

Na 60m prepone Andrea Ivančević, članica AK Zagreb-Ulix, ostala je na korak do postolja u dvije utrke gdje se poput Filipa prezentirala u pravom svjetlu i svjetskoj razini. Kvalifikacije je već išla 7.91, ujedno novi, tko zna koji sada već hrvatski rekord spomenute discipline postignut s njene strane, a finale neznatno sporije, 4 stotinke. Na kraju je to vrijedilo 4. mjesta, rezultat koji može biti samo motiv više za iduća međunarodna natjecanja (Europsko prvenstvo i Olimpijske igre) na otvorenom.

Isto vrijedi i za Filipa. Također, čestitke idu njoj, obitelji, dečku, treneru, klubu i ostatku ekipe zaslužna za ostvareno postignuće.

Svjetsko prvenstvo se nastavlja, ali ne nastupi li Ivančević na 60m, današnji prvi dan je sve što ćemo vidjeti od hrvatskih predstavnika za ovo veliko natjecanje. Nije puno, ali svakog ljubitelja atletike zasigurno veseli.

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook