Logo
Ispiši ovu stranicu

VIDEO: ANA ŠIMIĆ ponovno dvoranska prvakinja Balkana! Sada je moguć nastup i na dvoranskom SP

Ana Šimić sve bolja i bolja Foto: Springer Cottbus Meeting Ana Šimić sve bolja i bolja

U Istanbul se vratilo Balkansko prvenstvo u dvorani na kojem se od naših članova i članica očekivano najviše istaknula Ana Šimić!

Ana je bez ikakve dileme pružila najbolji ovosezonski nastup u dvorani i uspješno preskočila 1.92m! Bez problema je preskakala 1.83, 1.86 i 1.89 da bi prvi neispravan pokušaj bio na 1.92, ali odmah u drugom pokušaju se korigirala.

Na 1.94m ovaj puta nije uspjela, ali svakako može biti zadovoljna s obzirom da je jedina ovdje bila uspješna na pobjedničkoj visini, a i nije to uopće daleko (odnosno visoko) naspram njezinog aktualnog dvoranskog osobnog rekorda od 1.95m.

Kao što često znamo natuknuti, pa ćemo i sad, za nju je najbitnije da je zdrava, a kad je tako, znamo da može puno.

Tako se nakon prošlogodišnje bronce uspješno vratila na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja, a nakon 4 godine (2014.) ponovno je zlatna i najbolji pojedinac ovog natjecanja u ženskom skoku u vis.

Druga dobra vijest je kako prema aktualnim tablicama ako ubrojimo Anino poboljšanje s 1.91 na 1.92m Ana je sada ušla u TOP12 visašica na svijetu što bi možebitno moglo značiti da dobije poziv od IAAF-a za Svjetsko dvoransko prvenstvo.

Naime, norma je postavljena na 1.97, ali to u ovom trenu imaju preskočeno samo dvije natjecateljice ispred njih dok sve ostale ovise o tzv. ranking listi. Naravno, treba pričekati da se ona nanovo ažurira, možda je još neka od djevojki koje su bile izvan kruga od 12 ljudi skočila kvalitetan rezultat. Zašto najboljih 12 spominjemo? Toliko traži IAAF za finale skoka u vis (nema kvalifikacija) u slučaju da ne ispune svi normu što vidimo ovdje je upravo slučaj.

Osluškivat ćemo i nadati se najboljem, bez daljnjega, Ana je to zaslužila.

Na muškom visu nastupao je Filip Mrčić koji je ipak još uvijek junior i naravno da je ovo za njega bilo novo iskustvo, a natjecanje je završio skočivši 2.10 iz trećeg pokušaja čime je zauzeo sveukupno 7. mjesto. On je ionako svoje napravio protekli tjedan na natjecanju svog uzrasta.

Isto možemo reći i za Marina Bloudeka i Svena Cepuša na 800m koji su trčali na razini svojih najboljih ovosezonskih utrka i zauzeli 4. odnosno 5. mjesto. Marino je istrčao 1:50,49, a Sven 1:50,90. Ispred njih su očekivano bili ipak iskusniji i stariji natjecatelji predvođeni sjajnim Amelom Tukom koji je opravdao ulogu favorita.

Nedaleko od svog najboljeg ostvarenja bila je i Lara Juriša koja je ovaj puta skočila 3.80, odmah je to bilo isprve, a nažalost na 3.90 stoje tri iksa. Radi se o dobrom nastupu i ona također nema još puno ovakvih natjecanja u nogama, uostalom, ona je također jedna od onih koja je prvi puta nastupala u ovoj dvorani.

U kategoriju debitanata na Ataköy Athletics Areni pripadaju i Katarina Vukančić te Tajana Židov. Potonja je nastupala na 800m i istrčala 2:17,67 u jednoj pomalo čudnoj utrci u kojoj je odlično krenula, ali kasnije je ostao dojam da se nije idealno snašla u promjenama koje su se događale.

Ipak, Tajani je ovo tek druga dvoranska utrka na 800m u životu i rezultat nije dalek od trenutačnog najboljeg ostvarenja.  Drago nam je da se nakon 5 godina ponovno vratila u reprezentaciju Hrvatske i želimo joj da nastavi napredovati te ju sigurno nismo ovdje vidjeli zadnji put.

Katarina je također pružila utrku na razini najboljih ovosezonskih dvoranskih utrka i veseli da nemamo oscilacije već utrke unutar svega par sekundi. Ovaj puta je to bilo za 10:06,38 i time osvaja 10. mjesto, identičan plasman kao i Tajanin.

Cjelokupno šaljemo čestitke prije svega našoj zlatnoj prvakinji Ani, a naravno i svim našim ostalim mlađim članovima čije vrijeme na ovim natjecanjima tek dolazi, bravo!

  • Natjecanje: Prvenstvo Balkana u dvorani
  • Mjesto: Istanbul (TUR)
  • Datum: 17.2.2018.
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.