Međunarodna natjecanja

Veliki POVRATAK Renić na međunarodnu scenu: Ostvarila normu za EP do 23 godine uz dvostruki hrvatski rekord!

Ivana Renić Foto: Renato Branđolica Ivana Renić

U Borskom Mikulašu, Slovačkoj, održalo se novo izdanje "Záhorácke dvaciatke" na kojoj je nastupilo šestero naših hodača od kojih se neosporivo najviše istaknula Ivana Renić na 20km hodanje.

Najbolji opis cijele situacije dala je i sama nakon utrke s kratkim komentarom kako "noge nisu htjele usporiti". Zaista nisu, ciljem je prošla kao četvrtoplasirana djevojka, ali s kakvim rezultatom - 1:46:36! To je poboljšanje aktualnog hrvatskog seniorskog (ali i mlađeseniorskog) za više od 6 minuta (prije iznosio 1:52:41). Pokazala je kako kada se u jednom malo dužem razdoblju ozbiljnije prihvati ove zahtjevne grane može zaista puno, a sigurni smo kako ima tu još prostora za bolji rezultat. Jer kiša i vjetar sve idealni uvjeti, ali u hrabrim i beskompromisnim nastupima ne postoje ni loši uvjeti.

Sve u svemu, bude li uloženi trud i napor (koji je na treninzima bio itekako vidljiv kroz posljednje vrijeme) ulagala kroz cijelu godinu - rezultat u budućnosti može biti samo bolji.

No budućnost je jedna stvar, a nas zanima sadašnjost u kojoj je ostvarenim rezultatom nadmašila normu za Europsko mlađeseniorsko prvenstvo (iznosila 1:48:00) i tako označila svoj veliki povratak na međunarodnu scenu. Podsjetimo, Ivana je prva hrvatska hodačica koja je nastupila na jednom velikom međunarodnom natjecanju kao što je Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo (tada na 5000m hodanje), a sada ju čeka europski nastup na četverostruko dužoj dionici.

Klara Krenek, Jurica Stanko, Ivana Renić, Krešimir Hartl, Bruno Erent i Eli Pevec

Istu dionicu hodao je i naš rekorder (doduše ne u ovoj disciplini) Bruno Erent, ali ne s takvim rezultatskim ambicijama već više kao pripremu za novi pokušaj na 50km hodanje koji očekujemo idući mjesec. Pripalo mu je 7. mjesto, a rezultat je bio 1:37:18.

Duplo kraću dionicu (10km) hodao je naš stariji junior Jurica Stanko koji iz utrke u utrku popravlja svoje najbolje rezultate. Završio je utrku kao četvrtoplasirani, a prijašnji najbolji rezultat nadmašio je za više od dvije minute, ovdje je hodao 50:36.

Eli Pevec i Klara Krenek plasmanski su bile odlične u utrci mlađih juniorki (5km) gdje je Eli pobijedila vremenom 27:06 dok je Klari Krenek pripala pozicija odmah iza naše članice. Ona je to zaslužila novim osobnim rekordom (28:40) što je za nju sada već i svojevrsni trend. S druge strane, Pevec se pomalo tražila u tempu utrke (nije imala ni prave konkurencije), ali vjerujemo kako će kroz ovu godinu doći i njena utrka sezone.

U klubu "ispod 15" ili "15-" na 3km hodanje priključio se Krešimir Hartl, pobjednik kadetske utrke s 14:52 što je i za njega osobni rekord! Inače je to bila utrka u kojoj je preuzeo vodstvo od starta i još važnije, vodeću poziciju nije ispustio već 'prenio' u cilj.

Čestitamo svima na ostvarenim plasmanima ili vremenima, a posebno pohvale idu našoj Ivani Renić, novoj-staroj rekorderki i još jednoj putnici za Bdygoszcz! Bravo!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

Log in or create an account

fb iconLog in with Facebook