Logo
Ispiši ovu stranicu

Veličanstveni povratak 'letećeg' Pravdice nakon ozljede, u prvom nastupu do osobnog rekorda vrijednog norme za Tunis! (VIDEO)

Više nego uspješan povratak - Filip Pravdica Foto: AK Agram Više nego uspješan povratak - Filip Pravdica

Godinu i više dana nije bilo Filipa Pravdice na zaletištu skoka u dalj radi ozljede i operacije kuka. Pritom je postojala mogućnost povratka prošle sezone u kasnijem dijelu, ali prema dogovoru odlučeno je da se nigdje ne žuri te polako priprema za 2016. godinu. Bila je to prava odluka...

Iščekivali smo njegov povratak već prošli tjedan na Otvorenom prvenstvu Zagreba, ali radi manjih poteškoća s drugom ozljediom povratnička premijera je odgođena, ali samo za tjedan dana. Na kraju je prvi nastup pao na dvoranski miting u Beču i zaista je sjajno počelo.

Možda ne u prvoj seriji kada je prestupio, ali već od druge serije su se pojavile prve naznake. Skok na 7.16 pa 7.42 i najboljih 7.56 što mu je novi osobni rekord u dvorani! Nakon toga se još malo više opustio i počeo dalje skakati, samo ovaj puta uz prijestupe. No nije ni bitno, kada nakon tolike pauze stupite na teren i beskompromisno krenete od prvog do zadnjeg metra (daske), onda je to znak da ste ponovno 'u igri' i teško da je Filip mogao zamisliti bolji povratak od ovog.

Pogotovo jer same pripreme nisu tekle savršeno, uz neke spomenute sitnice oko drugih ozljeda, javio se i problem materijalnih uvjeta za koje se nadamo da će u međuvremenu biti riješeni jer ovakav sportaš to i zaslužuje.

Ovime skokom je ostvarena norma za Tunis gdje se 4. i 5. lipnja očekuje održavanje Prvenstva Mediterana za mlađe seniore i seniorke (do 23) i spomenuti podatak ovaj povratak čini samo još većim i ljepšim.

Osim Filipa, u Beču je skakao i Bruno Jednačak, nakon prijestupa u prve dvije serije, u posljednjoj, trećoj, uspio je izvesti ispravan skok (6.76) za 9. mjesto. 

Velike čestitke!

  • Natjecanje: Indoor Track & Field Vienna 2016
  • Mjesto: Beč (AUT)
  • Datum: 30.1.2016.
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.