Logo
Ispiši ovu stranicu

Važno je zvati se Bruno, II. dio - Erent do hodačkog seniorskog rekorda Hrvatske na 50km, Rožman mlađejuniorskog na 10km!

Bruno Erent i Bruno Rožman Foto: Renato Branđolica/Nikola Di Giusto Bruno Erent i Bruno Rožman

U Slovačkoj se održala tradicionalna Dudinská päťdesiatka, natjecanju na kojem već godinama nastupaju naši hodači i hodačice te postižu zaista sjajna ostvarenja. Ništa drugačije ni bilo ni ovaj put.

Prvi je krenuo Bruno Erent u svoju novu avanturu zvanu 50km hodanje. Tko nas prati, zna koliko cijenimo i respektiramo kompleksnost ove pomalo nevjerojatne distance i to još u uvjetima kada morate se držati određenih pravila od kojih sportsko hodanje ne odstupa.

Bruno je barem polovicu utrke bio i u 'lovu' na normu za Svjetsko prvenstvo u Londonu no kasnije ipak radi određenih poteškoća ritam nije više išao u tom smjeru, ali i ovako je postignuti rezultat zaista sjajan i vrijedan divljenja.

Prije svega, uspješno je završio utrku i ciljem prošao kao 17. u vremenu 4:13:01. To ćemo zasigurno pamtiti jer radi se o poboljšanju hrvatskog rekorda za čak više od 15 minuta! Naime, 2015. godine Bruno je hodao 4:28:30, a sada je taj novi rekord značajno poboljšan, a i prvi hodački rezultat koji prema novim tablicama IAAF-a iznosi preko 1000 bodova (1029) što mu daje dodatnu vrijednost.

O napretku ne treba trošiti ni riječi, on je očigledan i prisutan. Moguće je da će prije Londona nastupiti na još jednoj utrci na 50km, ali sve u svoje vrijeme, ipak idućih dana se treba prvo dobro regenerirati, a kad bude vrijeme za to nastaviti dalje.

Razloga za to svakako ima, želimo mu da nastavi napredovati.

Kasnije za vrijeme tih 50km je počelo i 10km mlađih i starijih juniora koji su očekivano završili svoje utrke prije hodača na 50km.

Rožman ne zna za utrke bez hrvatskih rekorda

Na ovoj disciplini imali smo Brunu Rožmana (mlađi junior) i Juricu Stanka (stariji junior). Potonji je stigao do poboljšanja osobnog rekorda rezultatom 52:33 čime je osvojio 2. mjesto.

Isto je napravio i Rožman koji je odhodao to još brže, ciljem je prošao kao trećeplasirani u vremenu 47:30 čime je nastavio svoju veliku seriju postavljanja hrvatskih rekorda! Ovaj puta je 'pao' upravo njegov otprije 6 mjeseci, tada je hodao 49:07, a sada je spomenutim rezultatom poboljšan mlađejuniorski rekord Hrvatske.

Ujedno je time se približio i normi za Svjetsko mlađejuniorsko prvenstvo, iako je u ovom trenu još uvijek nejasno hoće li se s obzirom na niz loših okolnosti (otkazivanja, uvjeti, bolesti) uopće sudjelovati u tom natjecanju. No to nije ni u ovom trenu bitno, nas uvijek zanima napredovanje, a kad je još k tome ostvaren rekord kao potvrda talenta... nitko sretniji od nas.

Nadamo se da će spomenuti rezultat biti još jedan dodatni motiv za još bolju prisutnost na treninzima čime će napredovanje biti još kvalitetnije.

Na kraju su naša dva člana istog imena bili ponovno rekordni, a to nije prvi put...

Duplo kraću dionicu hodale su Eli Pevec i Klara Krenek. Eli je ponovno stigla do medalje i postolja kao trećeplasirana rezultatom 26:41 što nije daleko od njenog osobnog rekorda (26:25). S druge strane Klara je prvi puta hodala ovu disciplinu i uspjela biti brža od 30 minuta tj. odhodala je 29:47 za 8. mjesto.

Posljednja od naših nastupala je Ivana Renić na 20km gdje je zaslužila 6. mjesto s 1:54:36, utrka u kojoj je bilo ponešto promjena u prolazima svaki kilometar, a i nekoliko odustajanja. No naša članica nije bila u tom društvu.

Velike čestitke našim hodačima, posebno rekorderima, a jednake riječi hvale idu i Krešimiru Jurlinu koji iz godine u godinu se vraća s najboljim rezultatima kakve Hrvatska još što se hodanja tiče, nije vidjela. Bravo!

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.