Logo
Ispiši ovu stranicu

Sjajno i uspješno jutro EP do 20 godine: Bloudek, Cepuš i Čukman u polufinalima 800m/400m prepone! (VIDEO)

Cepuš - Bloudek - Čukman Foto: AK Agram Cepuš - Bloudek - Čukman

U Grossetu se održao prvi dio drugog dana Europskog juniorskog prvenstva gdje je nastupilo četvero naših članova, a čak njih tri su bila uspješna i nastavili svoj put u daljnjem natjecanju.

Prvo je na rasporedu bilo 800m, pomalo konfuzna disciplina radi nekih 'rotacija' koje su se zbivale uoči svake skupine odnosno nije se trčalo prema startnim listama koje su bile objavljene.

Tako je Sven Cepuš nastupao u prvoj, a Marino Bloudek u drugoj kvalifikacijskoj skupini. Držao se Sven otpočetka u gornjem dijelu poretka i na kraju kada je uslijedio finiš već se nalazio u dobroj poziciji koju je iskoristio i zadržao te je bio trećeplasirani u svojoj skupini istrčavši 1:54,44.

Marina su sigurno još više izludili po pitanju miješanja startnih lista s obzirom da su ga u zadnji čas ubacili u drugu skupinu i utrka je praktički odmah krenula. On je nametnuo nešto brži ritam utrke i pobijedio 1:52,37 u nimalo napetoj završnici koju je cijelo vrijeme kontrolirao s pogledom sa strane.

Ipak je ovo bila 'prva runda' i bilo je za očekivati da se neće trčati brza i luda vremena, ali u polufinalu bi već mogli gledati drugačiju priču. Naime, s obzirom na velik broj ljudi u kvalifikacijama, ovdje imamo čak 3 polufinalne skupine što znači da će se za finale tražiti najbrža dva iz svake skupine uz dva po vremenu. U prijevodu, čeka nas prava 'ludnica' i borba za mjesta u finalu!

No ne sumnjamo da su naši dečki spremni za takvu razinu natjecanja jer ovo što su prikazali u kvalifikacijama je stvarno bilo mirno i bez ikakvih stresova te vjerujemo kako se nisu posebno potrošili i spremni su za polufinale. Uostalom, i sami su imali nešto reći na tu temu što možete vidjeti iz priloženog videa.

Malo više stresnije bilo je na 400m prepone gdje je u drugoj kvalifikacijskoj skupini trčao Hrvoje Čukman i u ne baš savršenoj tehničkoj utrci za njega svejedno je istrčao 52.12 i bez problema prošao u finale!

Posebno je napeto bilo na zadnjoj preponi kada je zapeo za nju, ali za razliku od nekih drugih, nije posrnuo već nastavio grabiti prema ciljnoj liniji. Sveukupno je to i 7. rezultat kvalifikacija, ali to nije posebno bitan podatak jer sutra od 15:25h čeka nas posve drugačija priča. Tada je na rasporedu polufinale, a bude li manje problema nego danas, ne sumnjamo da nas čeka još brža utrka!

Jedna prepona 'koštala' je i Wandu Haber potencijalnog polufinala, trčala je brzo, hrabro i borbeno, ali ipak je ovo trkačka disciplina s posebnim naglaskom na tehnički dio i svaka greška može vam odnijeti puno toga. Na koncu je istrčala rezultat na razini ovosezonskih (1:02,41), ali nije bilo dostatno za prolazak dalje već 26. mjesto.

Ipak, radi se o njenom prvom pravom velikom natjecanju i drago nam je što ovaj put nije propustila priliku za sudjelovanjem na njemu. Neke druge stvari doći će i s iskustvom, a Grosseto to svakako jest.

Čestitke našim članovima na ostvarenom i želimo im puno uspjeha u nastavku natjecanja!

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Atletski klub Agram ©2007-2020 | Sva prava pridržana

Stranica optimizirana za pregled u 1280x1024 rezoluciji i više u preglednicima Google Chrome i Mozilla Firefox, kod manjih rezolucija koristi se 'responsive' način rada.